Met HPE 3PAR storageoplossing is Ascom klaar voor de toekomst

23-09-2016 | door: Redactie

Met HPE 3PAR storageoplossing is Ascom klaar voor de toekomst

Bij Ascom was de vijf jaar oude storage aan vervanging toe. Giant ICT, HPE Silver Storage Specialist, voorzag Ascom van advies en zorgde voor een vlekkeloze implementatie van de HPE 3PAR storageoplossing. De omgeving is sneller, stabieler en schaalbaar. Hiermee is Ascom helemaal klaar voor toekomstige groei. Het beheer is eenvoudig en regelt Ascom zelf, ondersteund door Giant ICT en 24/7 support van HPE.

Ascom voorziet zijn klanten wereldwijd in bedrijfskritieke communicatieoplossingen. Zoals geautomatiseerde signalering van verstoringen, calamiteiten en oproepen, welzijnsmonitoring en alarmering en een (brand)veilige woon- en werkomgeving. Ascom is onder meer actief in de zorgsector, de productie-, olie- en gasindustrie, justitiële instellingen, het onderwijs en de overheid. In Nederland werken bij Ascom, onderdeel van de Internationale Ascom Group met ruim 1.800 medewerkers, ongeveer 340 personen. Hiervan is ongeveer de helft werkzaam op kantoor in Utrecht en de helft in buitendienstfuncties. Robin van der Harst is als Team Leader IT samen met twee collega’s verantwoordelijk voor de kantoorautomatisering in Nederland en België.

Op zoek naar nieuwe storage

Toen Peter Hoekstra, salesconsultant bij Giant ICT, Ascom belde om zich voor te stellen, was Van der Harst zich net aan het oriënteren op een nieuwe storageomgeving. De oude was aan vervanging toe, de eerste node zou al snel uit onderhoud gaan. Van der Harst: “In mijn zoektocht naar een nieuwe storageoplossing had ik al verschillende zaken bekeken, waaronder de StoreServ 3PAR-oplossing van HPE. Giant ICT speelde goed in op de vragen die ik nog had en ze deden een goede offerte. Ik was van onze huidige leverancier gewend dat zij leverden waar ik om vroeg, maar Giant ICT dacht echt met ons mee en gaf advies over de inrichting en apparatuur. Hierdoor hebben we nu een omgeving die sneller is en waarmee we echt vijf jaar vooruit kunnen, omdat deze qua groei en schaalbaarheid optimaal is ingericht. We zijn van een 1 GB iSCSI naar een 8 GB Fibrechannel SAN gegaan. Het grote voordeel van HPE 3PAR storage is dat je eenvoudig kan doorschalen. Ook kostentechnisch is deze oplossing beter. Het budget speelt nou eenmaal ook mee en ook daar hield Giant ICT rekening mee.”

Zonder downtime

De implementatie is vlekkeloos verlopen. Dat komt mede omdat Giant ICT al het voorwerk en de preconfiguratie bij hun op kantoor deed. “Ze zijn vooraf komen kijken op onze locatie om te zien of alles zou passen en of ze nog tegen dingen aan zouden lopen die je misschien niet verwacht.” vertelt Van der Harst. “De nieuwe omgeving heeft eerst naast de oude omgeving gedraaid, zodat we operationeel door konden draaien en we zonder downtime over konden gaan.” Van der Harst volgde bij HPE een 3PAR training om het systeem goed te leren kennen en te kunnen beheren. Een door HPE gecertificeerde 3PAR instructeur in dienst van Giant ICT gaf aanvullend tijdens het project hands-on uitleg over de configuratie en werking van het systeem.

Eenvoudig beheer, 24/7 support

De omschakeling van het iSCSI netwerk naar fibrechannel vormde een uitdaging. Of, zoals Peter Hoekstra het zegt “dat moet je vooraf wel goed technisch uitdenken”. Het voordeel van fibrechannel is dat het hoge doorvoersnelheden tussen de servers en het storagesysteem mogelijk maakt. Dit betekent voor Ascom betere prestaties en eenvoudiger beheer. Het beheer regelt Ascom dan ook zelf. Van der Harst: “Daarnaast hebben we een onderhoudscontract afgesloten met HPE, waarbij HPE proactief advies geeft over bijvoorbeeld updates van het systeem. Ook betekent het dat we 24/7 een beroep kunnen doen op HPE-support. Er gaat een automatische melding naar HPE als er iets misgaat.” En dat dat werkt, heeft Ascom al in de praktijk ondervonden. “Toen we de redundantie wilden testen en de voeding eruit haalden, hing HPE meteen aan de lijn om te melden dat er iets mis was …”

Standaardisatie op HPE

“Ik heb wel naar andere merken dan HPE gekeken, want er zijn tegenwoordig veel oplossingen beschikbaar,” zegt Van der Harst. “Maar bij Ascom is alles gestandaardiseerd op HPE, wereldwijd, dus de keuze voor HPE was een logische. En het hoofdkantoor in Zweden heeft zelf ook twee 3PARs in gebruik en de ervaringen daarmee zijn goed. De eisen daar ten aanzien van veiligheid en capaciteit zijn nog vele malen hoger dan hier. HPE biedt qua kosten én functionaliteit gewoon de beste oplossing.”

Projectmatige aanpak

Over de samenwerking met Giant ICT is Ascom meer dan tevreden. Van der Harst: “Wat me vooral aanspreekt is de projectmatige aanpak van Giant ICT. En dat komt in alles naar voren. In elke fase van het traject wordt alles netjes gedocumenteerd en vastgelegd. Daardoor verliep het project gestructureerd en soepel.” Peter Hoekstra: “Bij Giant ICT werken specialisten zowel op de verkoopafdeling als in de uitvoering. Van die kennis profiteren onze klanten. Wij kunnen hierdoor goed de vertaling maken van de businesseisen naar de technische oplossing..” Van der Harst: “Als we zoiets nog eens zouden moeten doen, zullen we Giant ICT zeker weer opzoeken als partner.”

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage