Microsoft Azure beschikbaar via Ingram Micro Cloud Marketplace
23-09-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft Azure beschikbaar via Ingram Micro Cloud Marketplace

Ingram Micro meldt dat Microsoft Azure beschikbaar is via de Cloud Marketplace in Nederland, een volledig geautomatiseerd platform wat resellers toegang geeft om cloud oplossingen te configureren, leveren, beheren en factureren voor hun eindgebruikers.

Met deze aankondiging zijn partners volgens Ingram Micro in staat om Azure aan te bieden op een flexibel op afname gebaseerd, pay-as-you-go prijsmodel door middel van het Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) programma. Het Microsoft CSP programma stelt resellers in staat om de relatie met de eindklant volledig te beheren. Dit geeft hen de mogelijkheid om de licentie lifecycle volledig te beheren, wat kan leiden tot een hogere klanttevredenheid, hogere marges en een groei cloud inkomsten, zo beweert Ingram Micro.

Microsoft Azure is eenl hybride cloud platform dat beschikt over een combinatie van infrastructure as a service (IaaS) en platform as a service (PaaS) oplossingen die ontwikkelaars de mogelijkheid geven om snel applicaties te bouwen, implementeren, beheren en op en af te schalen om aan de wensen van klanten te voldoen, zonder een investering in onderliggende infastructuur. Door gebruik te maken van Azure kunnen volgens Ingram Micro bedrijven de complexiteit en kosten in verband met in-house IT-beheer voorkomen en hun IT-budgetten beter beheren door te betalen voor wat ze daadwerkelijk verbruiken.

Upsale

De Ingram Micro Cloud Marketplace automatiseert de dienstverlening, het beheer en de facturatie van Azure diensten volledig, waardoor resellers in staat zijn om Azure aan een breed klantenbestand te verkopen door een snelle time-to-market en het opheffen van de operationele complexiteit. Resellers kunnen hun aanbod tevens eenvoudig differentiëren door hun eigen diensten en andere Microsoft-cloud-oplossingen, waaronder Office 365, te bundelen met Azure voor een grotere cross- en upsell mogelijkheden. Joost Fhij, Senior Regional Manager Benelux en Italië bij Ingram Micro Cloud: “Met het automatiseren van de levering van Azure en het beschikbaar stellen van de benodigde middelen en dienstverlening zoals Franklyn-as-a-service en ons trainingsprogramma, hebben onze resellers de mogelijkheid om een succesvol Azure platform te bouwen en meer toegevoegde waarde te bieden aan hun eindklanten.”

Over de samenwerking zegt Ron Augustus, Director Small and MidMarket Solutions & Partners bij Microsoft Nederland: “Ingram Micro’s Marketplace biedt resellers al een scala aan cloud oplossingen. Met de toevoeging van Microsoft Azure biedt Ingram Micro resellers een groeiende verzameling van geïntegreerde cloud services, zoals analyses, cloud computing, database, mobiel, netwerken, opslag en web, waarmee resellers en eindklanten flexibeler zijn, méér kunnen bereiken én geld besparen.”

Franklyn Cecilia

Microsoft Azure is een oplossing met een scala aan mogelijkheden. Om Ingram Micro resellers en hun eindklanten optimaal te ondersteunen op gebied van Azure heeft Ingram Micro Franklyn-as-a-service geïntroduceerd. Franklyn Cecilia (foto) is dé expert op het gebied van Microsoft Azure. Hij is de enige Microsoft ModernBiz Blackbelt trainer in dienst van een distributeur, verdiept zich al sinds 2000 in cloudtechnologieën en beschikt over jaren van relevante werkervaring. “En dat moet ook wel, want deze materie beheers je niet op basis van enkele weken studeren.” In samenwerking met Microsoft en Franklyn heeft Ingram Micro een Azure ontwikkelprogramma gemaakt wat onze resellers helpt business doelstellingen te behalen. Dit programma bestaat uit webinars, een Azure Roadshow en technische enablement sessies bij de reseller op kantoor. Meer informatie over Franklyn-as-a-service en ons trainingsprogramma.

Bezoek de website voor meer informatie over de Ingram Micro Cloud www.ingrammicrocloud.nl en de Ingram Micro Cloud Marketplace https://nl.cloud.im/

Terug naar nieuws overzicht
Cloud