Wouter Hoeffnagel - 27 september 2016

Qualys breidt cloud gebaseerd aanbod voor securityconsultants uit

Qualys, leverancier van cloudbeveiligings- en compliance-oplossingen, lanceert twee nieuwe pakketten als onderdeel van zijn populaire Qualys Consultant-suite voor onafhankelijke consultants, auditors en beveiligingsbedrijven. Door toevoeging van deze pakketten biedt deze suite nu meerdere uitgebreide security assessment tools in een gecentraliseerde console. De suite stelt consultants in staat hun huidige toolsets te consolideren en tijd te besparen op het handmatig installeren, beheren en toepassen ervan.

Dankzij pre-geconfigureerde en zelf-updatende Qualys-scanners, die zowel lokaal als op afstand toegankelijk zijn, kunnen consultants uitgebreide securityservices leveren en volledig op maat gemaakte en bruikbare rapporten genereren. De twee nieuwe pakketten helpen consultants meerdere klanten tegelijkertijd te beheren en op efficiëntere wijze dan ooit tevoren.

Qualys Consultant
Qualys Consultant is een nieuw, betaalbaar pakket met een lokale virtual scanner, gericht op de reizende consultant. Het pakket is eenvoudig op een laptop te installeren en wordt zo een draagbare oplossing om vanaf een lokale webconsole binnen iedere willekeurige klantomgeving kwetsbaarheids- en Payment Card Industry-compliance-assessmentservices uit te voeren. Dit alles met dezelfde nauwkeurigheid, cloudgebaseerde rapporten en bruikbare resultaten als het Qualys Cloud Platform. Qualys Consultant beschikt ook over een optionele Security Assessment Questionnaire-module (SAQ) voor third-party assessments.

Qualys Consultant Professional is een nieuw pakket, speciaal gemaakt voor beveiligingsbedrijven. Het beschikt over een gecentraliseerde, cloudgebaseerde console en flexibele scanneropties. Dit stelt consultantteams in staat om voor meerdere klanten te werken en op afstand of lokaal te voorzien in kwetsbaarheids- en PCI-compliance-scanning, -planning, -verslagen en remediation-services. Ook verkrijgbaar zijn krachtige tools als ThreatPROTECT, SAQ, Web Application Scanning en Policy Compliance-assessments.

‘Klanten uitgebreide testresultaten aanbieden’
“Qualys maakt kwetsbaarheidstesten efficiënt en eenvoudig”, zegt Michael Bruck, President en CTO van BAI Security. “We besparen tijd en zijn in staat onze klanten uitgebreide testresultaten te bieden, net zoals een groter beveiligingsbedrijf dat doet.”

De uitgebreide Qualys Consultant biedt consultants drie opties om elk type netwerk te scannen zonder setup of configuratie.

  • Offline Virtual Scanner – scan direct vanaf een laptop met een lokale webconsole.
  • Online Virtual Scanner – scan en plan met een gecentraliseerde, cloudgebaseerde console. Op elk apparaat door een online virtual scanner in te zetten.
  • Hybrid Virtual Scanner – combineer de voordelen van online en offline virtual scanners.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • Qualys Consultant en Qualys Consultant Professional – Pay-Per-Scan en Unlimited options – zijn vanaf nu verkrijgbaar, inclusief gratis training en ondersteuning. Zie onderstaande lijst:
  • Qualys Consultant – vanaf €2.995 per scanner (per jaar);
  • Qualys Consultant Professional (Pay-Per-Scan) – vanaf €1.995 per pakket;
  • Qualys Consultant Professional (Unlimited) – vanaf €4.995 per scanner (per jaar).
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!