Wouter Hoeffnagel - 23 september 2016

Transas en Dell OEM Solutions voorzien Carnival Corporation van simulator voor veiligheidstrainingen

Dell maakt bekend dat Transas, een specialist in maritieme technologie, een gevirtualiseerd systeem voor simulatietrainingen heeft afgeleverd op basis van hardware, software en implementatiediensten van Dell OEM Solutions. De afnemer is Carnival Corporation, ’s werelds grootste aanbieder van cruisereizen, dat het trainingsysteem zal inzetten in zijn Arison Maritime Center.

Het Arison Maritime Center is de thuisbasis van de CSMART Academy, het trainingcentrum voor de tien cruiselijnmaatschappijen van Transas. Het bedrijf werkte met Dell OEM Solutions samen aan de ontwikkeling van een onderhoudsarme gevirtualiseerde architectuur die het hardwaregebruik bij het Arison Maritime Center van Carnival Corporation met 77 procent vermindert en het energieverbruik met 30 procent terugdringt. Voor het beheer van het systeem zijn slechts twee parttime medewerkers nodig.

Trainingscentrum in Almere
De ICT-omgeving, waarin miljoenen dollars zijn geïnvesteerd, werd ontwikkeld in Hamburg en is geïnstalleerd in het trainingscentrum van Carnival Corporation in Almere. Deze omgeving wordt ingezet ter ondersteuning van simulaties van processen die verband houden met scheepsnavigatie en machinekamers. Transas zet deze simulators in voor de ontwikkeling van twaalf modellen cruiseschepen, zestig modellen van vaargebieden en drie nieuwe motormodellen voor cruiseschepen.

Dankzij de ontwikkeling van een gevirtualiseerde architectuur en de grafische mogelijkheden voor een simulatiescherm van 270 graden kunnen jaarlijks 6.500 bemanningsleden een aantal van de belangrijkste havens en cruisebestemmingen ter wereld visualiseren. Voorbeelden zijn Los Angeles, Miami, New York, Kopenhagen en Singapore. De schaalomvang, technologie, apparatuur en aanpak maken de nieuwe faciliteit tot één van de meest vooruitstrevende trainingcentra ter wereld. Dit draagt bij aan de voortdurende verbetering van veiligheid binnen de branche.

Real-time ervaringen en overtuigende grafische weergaven
Om een trainingservaring te bieden die het kritisch denken, probleemoplossend vermogen en besluitvermogen van gebruikers bevordert, moeten de simulators zorgen voor real-time ervaringen en een overtuigende grafische weergave van uiteenlopende maritieme omgevingen en uitdagingen. Om aan deze eisen te voldoen wordt de simulatiesoftware gehost op Dell Storage PS610X-arrays en Dell PowerEdge R730-servers. Daarnaast zijn Dell Precision R7910-workstations en Dell Wyse thin clients verbonden met monitors van Dell en switches van Dell Networking.

De switches uit de N- en S-reeks van Dell Networking vormen de backbone van een snelle en redundante infrastructuur. Een Dell SonicWALL TZ215-firewall zorgt ervoor dat het centrum tegen bedreigingen van buitenaf is beschermd. Voor het reduceren van de beheeroverhead biedt Dell OpenManage een centraal overzicht van de complete oplossing. Dit wordt gecombineerd met ProSupport, dat voorziet in bedrijfskritische ondersteuning op locatie door een technicus van Dell binnen vier uur. Dit waarborgt een hoge uptime in het geval van storingen.

Ontwerp en implementatie
Het Dell OEM Solutions-team leverde diverse diensten die bijdroegen aan het ontwerp en de implementatie van de oplossing. Op elk workstation werden vooraf grafische kaarten geïnstalleerd. De centrale inkoopfaciliteit van Dell vereenvoudigde het proces door Transas de mogelijkheid te bieden om de apparatuur centraal in te kopen via zijn dochteronderneming in Ierland en aan te leveren op de ontwikkelingslocatie in Hamburg. De diversiteit van het aanbod van OEM-oplossingen van Dell stelde het Dell OEM Solutions-team in staat om zij aan zij met Transas te werken vanaf het ontwerpstadium tot de proof of concept, de implementatie en het projectmanagement. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!