Red Hat boekt meer omzet met applicatieontwikkelingen en nieuwe technologieën
22-09-2016 | door: Witold Kepinski

Red Hat boekt meer omzet met applicatieontwikkelingen en nieuwe technologieën

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, zag zijn omzet in tweede kwartaal van boekjaar 2017 met bijna 20 procent stijgen.

De totale omzet in het tweede kwartaal bedraagt 600 miljoen dollar, een toename van 19% in U.S. dollars ten opzichte van een jaar eerder, en 18 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het kwartaal bedraagt 531 miljoen dollar, 20 procent meer in U.S. dollars dan een jaar eerder, of 19 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het kwartaal is 89 procent van de totale omzet.  De nettowinst in het tweede kwartaal komt uit op 59 miljoen dollar, of $0,32 per aandeel tegen 51 miljoen dollar, of $0,28 per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. 

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt 427 miljoen dollar, een toename van 18 procent in U.S. dollars ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en 17 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt 104 miljoen dollar, een toename van 33 procent in U.S. dollars ten opzichte van het voorgaande jaar en 32 procent op basis van constante valuta.

 “Onder onze resultaten van het tweede kwartaal behoren 18 procent groei ten opzichte van een jaar eerder voor onze infrastructuur-oplossingen en 33 procent groei voor applicatieontwikkelingen en andere nieuwe technologieën,” aldus Jim Whitehurst (foto), president en CEO van Red Hat. Digitale transformatie en hybride cloud computing veranderen de manier waarop applicaties worden gebouwd, ingezet en beheerd. Organisaties die agile ontwikkeltechnologieën voor applicaties, zoals Linux containers adopteren, kunnen op Red Hat vertrouwen als hun strategische partner om de infrastructuur en applicatieontwikkelplatformen te moderniseren.”

 “In het tweede kwartaal profiteerden we wederom van een sterke vraag en solide uitvoer,” aldus Frank Calderoni, Executive Vice President, Operations en Chief Financial Officer van Red Hat. “We realiseerden in het tweede kwartaal andermaal een recordaantal deals met een waarde van meer dan $1 miljoen, een stijging van 60 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.  Het laat het engagement van onze klanten zien en de grote vraag naar ons groeiende technologieportfolio aangezien bedrijven digitale transformatie en de hybride cloud omarmen.”

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud