Wouter Hoeffnagel - 23 september 2016

Huawei en Leica Camera openen onderzoeks- en innovatiecentrum

Huawei en Leica Camera AG breiden hun strategische samenwerking uit met het oprichten van een gezamelijk onderzoeks- en innovatiecentrum: het ‘Max Berek Innovation Lab’. De opening komt zeven maanden na de bekendmaking van de lange termijn samenwerking op het gebied van optische technologie, en vijf maanden na de lancering van de Huawei P9 en P9 Plus smartphones.

Het nieuwe laboratorium, gevestigd in het wereldwijde hoofdkantoor van Leica in Wetzlar, Duitsland, zal de verdere ontwikkeling van optische systemen en software gebaseerde technologieën ondersteunen om beeldkwaliteit in een breed scala van fotografische en mobiele apparaat applicaties te verbeteren.

Onderzoek naar computational imaging, AR en VR
Aanvullend worden er onderzoeken verricht naar computational imaging, augmented reality (AR) en virtual reality (VR) oplossingen. Naast de R&D middelen van beide bedrijven, zijn Huawei en Leica van plan om samen te gaan werken met Duitse en internationale universiteiten en onderzoeksinstellingen.

De oprichting van het lab is het resultaat van de visie en de ondersteuning van Ren Zhengfei, Huawei oprichter en CEO, en Dr Andreas Kaufmann, grootaandeelhouder en voorzitter van de raad van advies van Leica Camera AG.

Max Berek
Het onderzoeks- en innovatiecentrum is vernoemd naar Max Berek (1886 - 1949), de Duitse pionier van microscopie en bedenker van de eerste Leica lenzen, die ook verantwoordelijk is voor het optische ontwerp van meer dan 20 lenzen voor de legendarische 35mm camera uitgevonden en gebouwd door Oskar Barnack.

Foto: Ren Zhengfei, Huawei oprichter en CEO (rechts) en Dr. Andreas Kaufmann, grootaandeelhouder en voorzitter van de raad van advies van Leica Camera AG (links), ondertekenen het akkoord voor de oprichting van het 'Max Berek Innovation Lab'

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!