Redactie - 28 september 2016

Jeroen Bosch Ziekenhuis kiest voor Forcare IHE XDS platform en VNA

Jeroen Bosch Ziekenhuis kiest voor Forcare IHE XDS platform en VNA image

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in ’s-Hertogenbosch kiest voor Forcare als leverancier van een geïntegreerd IHE XDS-platform en een VNA (Vendor Neutral Archive). Met deze oplossing kan het ziekenhuis zijn patiëntgegevens integraal beheren en daarnaast veilig optimaal delen. Daarmee is niet alleen de patiëntenzorg verder te verbeteren, maar kan het JBZ ook de gewenste regionale samenwerking intensiveren. Het JBZ is het eerste topklinische ziekenhuis dat één geïntegreerde oplossing inzet voor gegevensuitwisseling via IHE XDS gecombineerd met opslag in een VNA.

Voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis staan betrokkenheid, veiligheid, gastvrijheid en openheid in de zorg centraal. Het ziekenhuis investeert mede daarom in nieuwe technologie die de zorg niet alleen beter maakt, maar ook efficiënter. Zo nam het ziekenhuis in de zomer van 2016 het nieuwe EPD-systeem HiX van Chipsoft in gebruik.

Forcare is nu door het ziekenhuis gevraagd om de volgende stap in digitalisering te zetten met het IHE XDS-platform en het VNA. Hiermee is de in- en externe samenwerking met ketenpartners verder te versterken. Het JBZ zet het VNA in voor de opslag van alle (beeld)gegevens in het ziekenhuis gecombineerd met een IHE XDS-platform voor beheer, integratie en ontsluiting.

Forcare en het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben tegelijkertijd een samenwerkingscontract ondertekend om de ontwikkelingen op het gebied van IHE, XDS en VNA samen te volgen en toe te passen. Het ziekenhuis levert hierbij de use-cases aan, waarvoor Forcare toepassingen en producten zal ontwikkelen.

Guido Zonneveld, manager MICT-beleid van het JBZ: “Na de implementatie van HiX en het beschikbaar stellen van het patiënten- en zorgverlenersportaal willen we nu snel doorpakken met het uitwisselen van beeld- en patiëntgegevens op een veilige, snelle en eenvoudige manier.”

Piet Egelmeer, manager MICT van het JBZ, zegt: “Omdat we vinden dat zorg voor de patiënt niet stopt bij onze voordeur, werken we veel samen met andere zorginstellingen. Dankzij de implementatie van een VNA is zorginformatie van patiënten integraal te beheren. Dit maakt het zowel intern als extern ontsluiten van onze data op een gecontroleerde manier mogelijk.”

Harm-Jan Wessels, CEO van Forcare: “Wij zijn erg enthousiast over de keuze van het Jeroen Bosch Ziekenhuis om met onze oplossingen de ambitie waar te maken om het meest patiëntgerichte ziekenhuis van Nederland te worden. Wij helpen hen daar graag bij. Met ons IHE XDS-platform is het JBZ in staat beter samen te werken en kan het kernwaarden als vernieuwing en openheid beter uitdragen. Ook helpt deze stap het JBZ een koplopersrol in te nemen in Embraze, een initiatief voor betere kankerzorg van het Erasmus MC in Rotterdam, het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal, het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout, en Instituut Verbeeten. Wij kijken uit naar onze samenwerking in de komende maanden.”

Op de foto VLNR Marcel Visser, board member Jeroen Bosch Ziekenhuis (links), en Harm-Jan Wessels, CEO en oprichter van Forcare.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!