Fortinet introduceert het Fabric Ready Partner Program

26-09-2016 | door: Witold Kepinski

Fortinet introduceert het Fabric Ready Partner Program

Fortinet, aanbieder van cyberbeveiliging, lanceert het Fabric Ready Partner Program. Het Fabric Ready Partner Program bouwt voort op het ecosysteem van technologische partnerships van Fortinet door de functionaliteit van de Fortinet Security Fabric open te stellen voor andere beveiligingsoplossingen.

De technologie van deelnemers aan dit partnerprogramma is gevalideerd op technologische integratie met de Security Fabric. De Fabric Ready-partners zullen hun toekomstige productplannen met Fortinet delen om optimale interoperabiliteit te waarborgen en kunnen profiteren van gezamenlijke go-to-market-initiatieven. 

Initial Fabric Ready-partners zijn onder meer Brocade, Carbon Black, Centrify, Nozomi Networks, Palerra, Pulse Secure, Qualys, Tufin, UBIqube, VeriSign,  WhiteHat Security en Ziften. De uitbreiding van de functionaliteit en intelligentie van de Fortinet Security Fabric met een open en samenwerkend ecosysteem van oplossingen van partners en andere leveranciers voorkomt de noodzaak van ingrijpende vervangingen van bestaande infrastructuurcomponenten en draagt bij aan de integratie en vereenvoudiging van de beveiliging.

Het Fortinet Fabric Ready Partner Program geeft blijk van de toewijding van Fortinet aan een open en geïntegreerde Security Fabric. Dit biedt bedrijven de flexibiliteit om de oplossingen van Fortinet in te zetten in combinatie met hun bestaande of nieuwe beveiligingstechnologieën voor werkelijk geïntegreerde beveiliging. Het partnerprogramma verenigt producten voor netwerkbeveiliging tot kant-en-klaar geïntegreerde oplossingen. Dit verlicht de beheer- en ondersteuningslast en draagt bij aan kostenbesparingen zo beweert Fortinet.

Fortinet heeft een reeks van gedocumenteerde open API’s (Application Programming Interfaces) ontwikkeld die technologiepartners in staat stellen om hun oplossingen op belangrijke punten te integreren met de Fortinet Security Fabric. Dit is onder meer mogelijk op de hypervisor, op de SDN orchestration controller, in de cloud, in de sandbox voor detectie van zero day-bedreigingen en door middel van logging en beheer van beleidsregels.

 

In het kader van het programma zullen de oplossingen van partners uitvoerig worden getest. Partners delen daarnaast hun toekomstige productplannen met Fortinet om voortdurende interoperabiliteit te waarborgen. Fabric Ready-partners kunnen verder profiteren van gezamenlijke marketing- en go-to-market-initiatieven. Nieuwe technologiepartners binnen het Fabric Ready Program zijn onder meer:

Cloud: VeriSign, Palerra

Endpoints en IoT: Carbon Black, Nozomi Networks, Ziften, Pulse Secure,

Beheer: Centrify, Tufin

SDN-orchestration: UBIqube

Virtualisatie: Brocade

Beheer van kwetsbaarheden: Qualys, WhiteHat Security

 

FortiSIEM 

De oplossing Security Information and Event Management (SIEM) van Fortinet breidt de functionaliteit van de Security Fabric uit naar omgevingen van uiteenlopende leveranciers met een centraal Security and Network Operations Center, dat voorziet in praktisch inzetbare bedreigingsinformatie en een integraal overzicht van de infrastructuur. De open Security Fabric gedraagt zich als één entiteit en biedt de prestatiekracht, het overzicht en de automatisering die nodig zijn voor intelligente en integrale netwerksegmentatie binnen fysieke en gevirtualiseerde omgevingen, van het IoT tot de cloud.

In lijn met het streven van Fortinet om ondersteuning te bieden voor de beveiligingsomgevingen van diverse andere leveranciers biedt FortiSIEM een centrale beheerlocatie voor optimaal overzicht op het netwerk en de aanlevering van praktisch inzetbare bedreigingsinformatie naar de complete Security Fabric, oplossingen van Fabric Ready-partners en meer dan honderd netwerk- en beveiligingsoplossingen van andere leveranciers.

 FortiSIEM biedt mogelijkheden waar traditionele SIEM-oplossingen niet aan kunnen tippen. Het is de enige oplossing die een centrale beheerlocatie biedt voor alle analyse- en beveiligingsfunctionaliteit van het Security als Network Operations Center. FortiSIEM voorziet in alle traditionele SIEM-mogelijkheden die door Gartner zijn gedefinieerd en vult deze aan met real-time asset discovery en analyses, een snelle integratie, ondersteuning voor multi-tenant-architecturen en een probleemloos horizontaal schaalbare architectuur. FortiSIEM is de enige oplossing die de praktisch inzetbare bedreigingsinformatie en het integrale overzicht biedt die nodig zijn om bedrijfsnetwerken te beschermen tegen de exponentiële groei van het bedreigingslandschap.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security