Sennheiser MB 660 draadloze headsets hebben ruisonderdrukking

28-09-2016 | door: Redactie

Sennheiser MB 660 draadloze headsets hebben ruisonderdrukking

Open kantoren bieden veel voordelen, maar door lawaai en drukte is het soms moeilijk om geconcentreerd te werken. Sennheiser heeft met zijn nieuwe MB 660 serie een oplossing voor professionals om productief te blijven. De MB 660 serie is speciaal ontworpen voor kenniswerkers in lawaaierige open kantoren. De zakelijke headsets beschikken over adaptieve actieve ruisonderdrukking (ANC), gecertificeerde communicatiemogelijkheden voor heldere spraak tijdens telefoongesprekken (Unified Communications UC) en Sennheiser’s superieure geluidskwaliteit om te genieten van muziek en multimedia.

Moderne open kantoorruimtes zijn gevormd om snelle en flexibele samenwerkingen te faciliteren. Maar er zijn momenten dat je wil terugtrekken om volledig te kunnen concentreren, te communiceren en samen te werken in mobiele werkomgevingen of om te ontspannen met muziek, ” zegt Andreas Bach, voorzitter van Sennheiser Communications A/S. “Uit onderzoek blijkt dat lawaai en afleiding in open kantoren een negatief effect kan hebben op productiviteit. Met de MB 660 kunnen we de werkervaring van kantoormedewerkers verbeteren, hen helpen greep te krijgen op hun werkomgeving en een stoorloze werkruimte creëren voor meer productiviteit en een beter welzijn.”

De MB 660 biedt een keuze aan ANC-instellingen. Gebruikers kunnen ANC volledig aanzetten of kiezen voor Sennheiser’s innovatieve hybride adaptieve NoiseGard™ ruisonderdrukking. NoiseGard™ controleert voortdurend de achtergrond voor omgevingsgeluiden en past automatisch het niveau van ruisonderdrukking aan. Dit voorkomt actief de vermoeiende sensatie om ‘vast te zitten’- het onaangename effect dat standaard ANC headsets kunnen creëren. Hierdoor blijft de headset bij langere periodes van gebruik aangenaam en comfortabel en is de concentratietijd plezierig. Afhankelijk van het niveau van ruisonderdrukking die nodig is in verschillende werkomgevingen, kan adaptieve ANC worden aangepast via CapTune, Sennheiser’s mobiele app die zorgt voor een gepersonaliseerde luisterervaring.

Heldere communicatie in UC-omgevingen

De draadloze MB 660 is ontworpen om zakelijke capaciteiten te leveren, voor effectieve communicatie tijdens voice- of conference calls op de werkplek, elders in het kantoor of thuis. De MB 660 is gecertificeerd voor Skype for Business en geoptimaliseerd voor alle grote UC en softphone merken om samenwerking in UC omgevingen te verzekeren. Met een geavanceerde microfoon en geluidsfilter technologieën, biedt de headset een heldere communicatie-ervaring voor zowel de gebruiker als de luisteraar. De headset heeft een volledig geïntegreerde drie digitale microfoon-array, die naadloos werkt met Sennheiser’s geavanceerde technologieën, zoals SpeakFocus, Advanced Own-Voice-Detector en WindSafe. Hiermee levert het superieur geluid en spraak verstaanbaarheid,ongeacht het lawaai in de omgeving.

Sennheiser’s SpeakFocus technologie zoomt in op de stem van de gebruiker en levert consequent helder geluid zodat de luisteraar gemakkelijk kan horen wat er gezegd wordt. De Advanced Own-Voice-Detector vermindert onmiddellijk storende achtergrondgeluiden als die worden gedetecteerd, zoals het geluid van een toetsenbord of geritsel van papier, terwijl de spraakverstaanbaarheid wordt geoptimaliseerd. Voor gebruik buiten kantoor vermindert WindSafe Technologie windgeruis om een zo helder mogelijk geluid te garanderen. Daarnaast externaliseert Sennheiser’s Room Experience technologie het geluid van de gebruikers zelf, voor een natuurlijke en meer comfortabele ervaring tijdens een gesprek, aldus Sebbheiser.

De MB 660 biedt het beste persoonlijke geluid voor spraak, muziek en entertainment. De headset levert Sennheiser’s gerenommeerde hoge kwaliteit stereo audio en CD-kwaliteit streaming met behulp van aptX ®. Met de keuze van vooraf ingestelde geluidsmodi – Club, Movie en Speech – wordt de audio-ervaring geoptimaliseerd voor verschillende luistersituaties. De aanpasbare Director Modus kan verder gepersonaliseerd worden in de CapTune App om aan persoonlijke voorkeuren te voldoen.

De MB 660 biedt een scala aan connectiviteitopties voor een flexibele werkdag. De headset verbindt draadloos met een mobiele telefoon of met een PC via de meegeleverde UC-gecertificeerde BTD 800 USB dongel. De inbegrepen audiokabel maakt het mogelijk om de headset ook te gebruiken als de batterij leeg is. De opvouwbare headset wordt geleverd met alle accessoires in een draagtas van premium kwaliteit.

De MB 660 is gemaakt met veel aandacht voor detail en zorgt voor de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid en comfort. Beheer telefoongesprekken en media met een simpele swipe of tik van de touch pad op het oorschelp. Een dubbel tik op de rechter oorschelp activeert Sennheiser’s TalkThrough technologie en maakt het mogelijk om naar collega’s of aankondigingen te luisteren zonder de headset af te doen. Bovendien gaat de MB 660 automatisch uit wanneer de hij wordt opgevouwen.

Dankzij het lichte gewicht, het strakke design en een uitzonderlijke batterijprestatie tot 30 uur, is de MB 660 geoptimaliseerd voor een hele dag gebruik. Toonaangevende ergonomie, compacte vorm en hoogwaardige materialen maken de headset extreem comfortabel, zelfs voor de langste luistersessies. De zachte leren oorkussens zijn ontworpen in overeenstemming met Sennheiser’s onderzoek in de ergonomie van het menselijk oor voor ultiem draagcomfort.

“De MB 660 helpt professionals om hun eigen ‘akoestische kamer’ te creëren en past zich aan aan de individuele behoeften tijdens een flexibele werkdag,” zegt Andreas Bach. “Met slechts één headset hebben gebruikers een ‘stilte kamer’, ‘vergaderruimte’ en ‘concertzaal’ binnen handbereik, met premium gepersonaliseerde audio, kwaliteit ontwerp en draagcomfort.”

De MB 660 serie bevat de MB 660 UC en MB 660 UC MS en is vanaf begin oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf €499,-.

De serie is de nieuwste toevoeging aan Sennheiser’s zakelijke portfolio. Deze portfolio bevat ook de bekroonde PRESENCE en MB Pro Serie.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility