Witold Kepinski - 28 september 2016

EU gunt Atos, Accenture en Safran Identity & Security mega opdracht

Het Europese Agentschap voor het operationele beheer van grootschalige IT-systemen op het gebied van veiligheid en justitie (eu-LISA) heeft Atos, Accenture en Safran Identity & Security geselecteerd om applicaties en infrastructurele diensten te bieden voor het Visa informatie Systeem (VIS) en het Biometric Matching System (BMS) van de Europese Unie.

Het project maakt een snelle en veilige verwerking mogelijk van visa-aanvragen van burgers om te kunnen reizen in het Schengen-gebied. Het consortium van Atos, Accenture en Safran gaat eu-LISA ondersteunen bij de levering van nieuwe digitale services aan klanten uit alle delen van de wereld. Ook zijn zij verantwoordelijk voor een uitbreiding van het e-mailsysteem voor informatie-uitwisseling tussen EU-lidstaten.

De overeenkomst is het resultaat van verschillende aanbestedingen (LISA/2015/RP/02 VIS/BMS MWO) door eu-LISA en heeft een looptijd van vier jaar, met een mogelijkheid tot verlenging met twee jaar. “Atos kijkt ernaar uit om haar samenwerking met eu-LISA te versterken door haar expertise op het gebied van Infrastructurele Managed Services in te zetten om de grenscontroles binnen de EU te ondersteunen. We hebben een lange staat van dienst op het gebied van het beheer van grootschalige IT-platforms. Atos is verantwoordelijk voor een accurate en flexibele ondersteuning van VIS en de onderliggende BMS-infrastructuur. Hierbij zullen we voldoen aan alle behoeften van eindgebruikers en de vereisten die worden gesteld aan de prestaties van het systeem”, aldus Punit Sehgal, Vice President bij Atos en verantwoordelijk voor Europese Instituties.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!