HP printers krijgen software fix zodat ze weer werken met alle huismerken
29-09-2016 | door: Witold Kepinski

HP printers krijgen software fix zodat ze weer werken met alle huismerken

HP printers krijgen een software fix zodat ze weer werken met alle huismerken. De fix is nodig nadat door een software update van HP niet alle huismerk ink cartridges kunnen printen. De HP ink cartridges security chips accepteerden bepaalde huismerken niet meer.

De problemen werden geconstateerd bij het gebruik van een aantal huismerk cartridges in enkele HP printers. Dit is niet alleen het geval bij bijvoorbeeld 123inkt huismerk cartridges, maar ook bij andere huismerken zoals van alleeninkt.nl. HP zei dat zijn printers wel werken met huismerken maar dan moeten ze wel voorzien zijn een originele HP security chip. Het gaat hoofdzakelijk om printers uit de HP Officejet Pro-reeks, met name om types HP 6830, 8610, 8615, 8620, 8625, 8630, 8640, 8660, x451dn, x451dw, x476dn, x476dw, x551dw, en x576dw. Cartridge maker Pelikan meldde eerder dat zijn huismerk wel uitstekend werkt met HP printers.

HP biedt nu toch zijn excuses aan klanten die daar last van hadden. Chief Operating Officer Jon Flaxman zegt dat de software update ervoor zorgt dat huismerken prima kunnen werken met de security chips.

HP houdt vol dat firmware in het belang van de gebruiker was. Die moest er namelijk voor zorgen dat de niet door HP gemaakte inktpatronen, die volgens het bedrijf mogelijk schadelijk zijn voor de printers en gebruikers een minder goede ervaring bieden, buiten de deur gehouden kunnen worden.

WK

Terug naar nieuws overzicht