HPE biedt industrie Converged Plant Infrastructure (CPI)
30-09-2016 | door: Witold Kepinski

HPE biedt industrie Converged Plant Infrastructure (CPI)

Hewlett Packard Enterprise introduceert HPE Converged Plant Infrastructure (CPI). Met deze nieuwe toepassing versnellen fabrikanten de digitalisering van hun fabrieken en halen ze bovendien meer mogelijkheden uit het Industrial Internet.

Met een single control center voor alle operationele technologie (OT) en informatietechnologie (IT), zorgt HPE CPI voor optimalisatie van onderhoud op machines, automatisering van productieprocessen en verbinding met digitaal geïntegreerde productieketens binnen het bedrijf.

HPE Converged Plant Infrastructure slaat brug tussen OT en IT

Volgens wereldwijd onderzoek van managementconsultingbureau Oliver Wyman verhoogt de digitalisering van de productiesector de potentiële jaarlijkse marge met meer dan $1.4 biljoen (1.400 miljard) in 2030. Desondanks zorgen onder meer de verschillen tussen de machines en huidige IT-technologieën in fabrieken voor beperkingen om dit te bereiken. “Het idee van de vierde industriële revolutie zou hogere productiviteit en groei moeten beloven, maar de scheiding tussen OT en IT houdt dit nog tegen”, aldus Volkhard Bregulla, Vice President Manufacturing Industry and IoT EMEA, Hewlett Packard Enterprise. “HPE Converged Plant Infrastructure overbrugt die scheiding door OT- en IT-data in een single managementsysteem te integreren. Dit vormt zowel binnen als buiten de fabriek de basis voor meer mogelijkheden op gebied van efficiëntie en new business.”

HPE CPI; het master-control center van productieprocessen

HPE CPI integreert data van alle automatiseringsniveaus binnen de fabriek (in/output signalen, SPS, SCADA, MES, ERP) en data van andere systemen als sensoren en securitytools. Hierdoor kan CPI de gehele productieomgeving volledig besturen en monitoren, wachttijd verkleinen en kosten voor ongeplande onderbrekingen verlagen. Doordat HPE CPI storingen voorspelt worden systemen al hersteld vóórdat ze het niet meer doen. Ook kan de oorzaak van de storing worden opgespoord binnen alle OT- en IT-systemen.

Verder bevat HPE CPI orkestratie- en automatiseringsfuncties waarmee managers productieprocessen ontwerpen, automatiseren en monitoren. Zowel services van interne systemen (zoals bijvoorbeeld een Manufacturing Execution System) als van externe bronnen (zoals een car configurator) worden gecombineerd tot een geïntegreerd productieproces via een grafisch gebruikersinterface. Een workflow engine controleert en monitort vervolgens de procesuitvoering. Daarmee richten fabrikanten een dynamische, automatische en zelf-geconfigureerde productie in. Ook kan een fabriek verbonden worden aan productienetwerken binnen het hele bedrijf. Deze netwerken worden beheerd via internetplatforms of community clouds.

HPE CPI is ontwikkeld op basis van het reference architecture-model RAMI 4.0 en zal geïntegreerd worden met toekomstige standaarden als het Industry 4.0 Component.2 De kern van het product bestaat uit het HPE Helion Cloudsystem en aanvullende oplossingen als HPE Operations Manager en HPE Aruba ClearPass. Deze oplossing om netwerktoegang te beheren zorgt dat organisaties alle IoT-devices verbinden en beschermen. HPE CPI kan integreren met verschillende oplossingen, zoals HPE’s Network Interworking Proxy of IBM WebSphere MQ, zodat OT-IT-connectiviteit mogelijk is. De architectuur van HPE CPI is gebaseerd op open standaarden als OpenStack en biedt daarmee eenvoudige integratie van additionele componenten.

HPE CPI is voorgeconfigureerd op basis van de behoefte van de klant en wordt als gebruiksklare oplossing geleverd in een ‘rack’ of ‘container’. HPE verstrekt continue ondersteuning voor het hele systeem en biedt een serie aan consulting-, migratie- en operatieservices voor de digitalisering van fabrieken met HPE CPI.

Beschikbaarheid

HPE CPI is vanaf nu beschikbaar voor geselecteerde bètaklanten. Vanaf december is het beschikbaar voor iedereen binnen EMEA.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud