Redactie - 30 september 2016

Microsoft, Amazon, Google, DeepMind, Facebook en IBM samen in AI

Meerdere zwaargewichten uit de technologiesector hebben besloten om hun krachten te bundelen om gezamenlijke 'best practices' op het gebied van artificial intelligence (ai) ofwel kunstmatige intelligentie te bepalen, en te verzekeren dat de technologie gebruikt wordt "voor het welzijn van de mens en de samenleving."

MicrosoftAmazonGoogle en zijn Britse filiaal DeepMind, Facebook en IBM hebben het "partnerschap voor kunstmatige intelligentie" opgericht, dat niet bedoeld is om winst te maken.

In hun persbericht staat dat het doel is om "best practices aan te raden" of "onderzoeken te leiden" op het vlak van ethiek, transparantie en de bescherming van het privéleven en de betrouwbaarheid van de techniek. Ook de interactie tussen de mens en systemen van kunstmatige intelligentie zullen onderzocht worden. Onderwijzers, non-profit organisaties, en politieke of ethische specialisten zullen ook uitgenodigd worden om in de raad van bestuur te zetelen.

Met het initiatief willen de technologiegiganten de angst voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie tegengaan, omdat die anders nefast kan worden. Microsoft kondigde ook aan dat het een afdeling gaat oprichten voor de democratisering van systemen van kunstmatige intelligentie, die uit meer dan 5.000 informatici en ingenieurs zal bestaan.

In samenwerking met Datanews

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!