'Beslissing Microsoft te stoppen met Azure Remote Apps speelt Awingu in de kaart'

30-09-2016 | door: Witold Kepinski

'Beslissing Microsoft te stoppen met Azure Remote Apps speelt Awingu in de kaart'

Onlangs kondigde Microsoft aan te stoppen met Azure RemoteApp. Het betreft hier de functionaliteit waarmee apps worden gepubliceerd en direct door clientdevices gestart kunnen worden. Achterliggende protocollen voor Remote Desktop Services blijven ongemoeid. Waar vooruitlopende gebruikers van Azure-oplossingen waarschijnlijk met teleurstelling dit bericht hebben gelezen, is het bij Awingu ontvangen als een kans om de meerwaarde van Awingu te bewijzen.

Pieter de Clerck, CTO bij Awingu: “Microsoft doet hier een stapje terug, net waar Awingu zijn core-functionaliteit heeft ontwikkeld. Onze oplossing is bewezen en beschikbaar. Van de korte phase out periode die Microsoft hanteert hoeft niemand wakker te liggen.”   

Microsoft geeft met deze wijziging ruimte aan partners van end-to-end cloudbased oplossingen voor het aanbieden van Windows Apps. Ze komt hiermee tegemoet aan feedback van klanten. De Clerck: “Naast het aanbieden van apps met HTML5 voor een optimale any-device experience, lag in de laatste Awingu-releases de nadruk op schaalbaarheid eenvoudig beheer en deployment in Azure. Samen met Microsoft hebben wij Awingu als één van de eerste applicaties in de Azure-store laten opnemen. Noem het geluk, maar hiermee hebben we ons precies in de sweet-spot gepositioneerd.”

Als oplossing voor klanten die in de toekomst RemoteApps met Azure willen gebruiken, heeft Microsoft in de afkondiging prominent het partnership met Citrix opgenomen. Zij zullen de nieuw te ontwikkelen XenApp “express” op zich nemen.

“Ere wie eer toekomt”, aldus De Clerck,”In de afgelopen 25 jaar heeft Citrix een reputatie opgebouwd, waar wij 5 jaar geleden van scratch zijn begonnen met onze eerste regel code. Echter kijkend naar de oplossingen lopen wij een stap voor. Daarbij: Azure gebruikers zullen niet lijdzaam willen wachten op de bètarelease van XenApp express in 2017. Wat ons betreft hoeven ze dat ook niet. Awingu is te downloaden in de Azure store waar we ook de mogelijkheid bieden Awingu te evalueren.”

Meer informatie over Awingu bij distributeur Nextel.

Terug naar nieuws overzicht
Software