Witold Kepinski - 30 september 2016

Portalen belangrijk bij digitale transformatie in de logistiek en transport

Motion10 voerde een benchmarkonderzoek uit onder logistieke- en transportorganisaties in Nederland. De vragen in het onderzoek richtten zich op de prioriteit van verschillende relevante business drivers en IT-thema’s, en de houding van de sector ten opzichte van de cloud en Business Intelligence oplossingen. De resultaten van het onderzoek zijn te vinden in het benchmarkrapport, dat Motion10 beschikbaar stelt voor de markt.

Digitale transformatie in de logistiek en transport 

Motion10 voerde dit benchmarkonderzoek uit omdat ook de sector logistiek aan veel veranderingen onderhevig is. Tarieven staan onder druk terwijl organisaties worden geconfronteerd met oplopende kosten, maar ook met veranderingen in technologie zoals platooning, zelfrijdende trucks en apps voor track-and-trace. Daarom wilde Motion10 deze sector beter in kaart brengen om te zien wat de belangrijkste veranderingen en prioriteiten zijn, en hoe logistieke bedrijven hiermee omgaan. In deze paper beschrijft Gijs in 't Veld, CTO van Motion10, de belangrijkste resultaten. Daarnaast biedt Motion10 duiding van die resultaten en advies over hoe de digitale transformatie in deze branche gerealiseerd kan worden. 

De belangrijkste uitkomsten van de benchmark  

Het blijken voornamelijk de veranderende eisen en verwachtingen van de klant en de leverancier te zijn die zorgen voor een behoefte aan ontwikkeling of innovatie binnen de ondervraagde logistieke bedrijven. Respondenten gaven aan dat externe klant- en/of leveranciersportalen een belangrijk IT-thema zijn binnen de organisatie. 60,38% van de respondenten gaf hierbij ook aan dat “informatieverschaffing en samenwerking met klanten” de belangrijkste drijfveer is om van portalen gebruik te maken.

Het benchmarkrapport wordt vrij beschikbaar gesteld. U vindt het rapport hier

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!