Redactie - 03 oktober 2016

Onapsis treedt toe tot de Cloud Security Alliance

Onapsis treedt toe tot de Cloud Security Alliance (CSA). Deze gezaghebbende wereldwijde organisatie houdt zich bezig met het definiëren van best practices voor de beveiliging van cloud-omgevingen en het vergroten van de bewustwording op dit gebied. 

Het Onapsis Security Platform (OSP) biedt naadloze integratie met de private, publieke en hybride clouds van organisaties om real-time preventie, detectie en herstel van bedreigingen te bieden voor systemen en applicaties van SAP die in deze omgevingen draaien. De oplossing van Onapsis zorgt ervoor dat de beveiliging voorop staat tijdens elke stap tijdens de migratie naar een cloud-omgeving, en dat de juiste beveiligingsupdates, configuraties en compliance-mechanismen zijn toegepast. Na de overstap naar de cloud blijft OSP deze bedrijfskritische applicaties in de nieuwe omgeving bewaken.

Als lid van de Cloud Security Alliance zal Onapsis een bijdrage leveren aan de initiatieven van de CSA door eindgebruikers voor te lichten over het belang om de bedrijfsapplicaties van SAP te beveiligen. Deze applicaties worden gebruikt voor de opslag van bedrijfskritische informatie, zoals klantengegevens, productprijzen, financiële verslagen, werknemersgegevens, informatie over de toevoerketen, business intelligence, planningen en prognoses. 

“De beveiliging moet ook een topprioriteit vormen voor bedrijven die naar de cloud overstappen. De oplossingen van Onapsis bieden een unieke aanpak van de beveiliging van bedrijfsapplicaties van SAP tijdens de migratie naar de cloud door een integraal overzicht van deze applicaties te bieden. We zien uit naar de bijdragen van Onapsis aan onze initiatieven en onderzoeksactiviteiten, die ten doel hebben om organisaties aan te zetten tot het inrichten van veilige ICT-omgevingen”, aldus Jim Reavis, de CEO van de Cloud Security Alliance. 

“Nu steeds meer organisaties hun bedrijfskritische SAP-systemen onderbrengen in de cloud is het tijd dat er een branchestandaard wordt opgesteld die ervoor zorgt dat processen en data binnen deze systemen veilig blijven tegen geavanceerde bedreigingen. Onapsis ziet ernaar uit om met de Cloud Security Alliance en onze klanten en partners samen te werken aan de ontwikkeling van basisbeleidsregels en best practices die een veilige migratie van bedrijfssystemen naar de cloud waarborgen en organisaties helpen te controleren of de cloud provider systemen in overeenstemming met de service level agreements host”, aldus Juan-Perez Etchegoyen, de CTO van Onapsis. 

Op donderdag 6 oktober 2016 organiseert Onapsis een webcast waarin de mogelijkheden voor het beveiligen van cloud-omgevingen nader wordt besproken. Nadere informatie en een aanmeldingsformulier voor de webcast zijn te vinden op https://www.onapsis.com/news-and-events/webcasts/securing-sap-cloud.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!