UZ Leuven en Cegeka bundelen krachten rond EPD
05-10-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

UZ Leuven en Cegeka bundelen krachten rond EPD

UZ Leuven en Cegeka kondigen een samenwerking rond het elektronisch patiëntendossier (EPD) aan. Beide instellingen zullen hiervoor op korte termijn een joint venture oprichten. Het bestaande EPD-pakket KWS van UZ Leuven vormt de basis van deze samenwerking.

Het KWS vormt voor de aangesloten nexuz health-ziekenhuizen, een gemeenschappelijk elektronisch patiëntendossier waarmee de zorgverleners optimaal kunnen samenwerken. nexuz health is een medisch samenwerkingsverband tussen een aantal Vlaamse ziekenhuizen waarbij het patiëntendossier gedeeld wordt met zorgverleners in deze ziekenhuizen. Het EPD is ook verbonden met huisartsen en tandartsen via de voorzieningen van het e-healthplatform. Patiënten kunnen onder andere afspraken, facturen en beeldmateriaal online raadplegen.

Verder professionaliseren
“Wij hebben jaren met hart en ziel aan nexuz health gewerkt . Met deze joint venture kunnen we het project verder uitbreiden en professionaliseren”, zegt prof. dr. Bart Van den Bosch, CIO van UZ Leuven.

“Met deze joint venture willen we de toekomst van het nexuz health project verzekeren. We willen verder technologisch up-to-date oplossingen bieden aan de ziekenhuizen, voor een schappelijke prijs”, voegt prof. dr. Marc Decramer (foto), gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven, toe.

nexuz health verder uitbouwen
“De joint venture past in Cegeka’s strategie om specifieke sectoroplossingen aan te bieden. Wij kijken uit naar deze samenwerking om ons engagement in de healthcare sector te versterken. Concreet willen we samen nexuz health verder uitbouwen, commercialiseren, implementeren en nieuwe healthcare toepassingen ontwikkelen”, zegt André Knaepen (foto), CEO van Cegeka.

De op te richten joint venture is het resultaat van een gunningsprocedure, waarbij Cegeka – UZ Leuven als sterkste combinatie uit de bus kwam.

Terug naar nieuws overzicht