IBM investeert 178 miljoen in Europees Watson Internet of Things hoofdkantoor

05-10-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

IBM investeert 178 miljoen in Europees Watson Internet of Things hoofdkantoor

IBM kondigt aan €178 miljoen te investeren in haar nieuwe Watson Internet of Things (IoT) hoofdkantoor in München. Het gaat om één van de grotere investeringen die het bedrijf in Europa gedaan heeft. Directe aanleiding is de stijgende vraag onder organisaties naar toepassingen die het Internet of Things en de data die erdoor gegenereerd wordt van AI- en cognitieve technologie voorzien.

De ontwikkeling van een wereldwijd hoofdkwartier in München past binnen de strategie van IBM om haar cognitieve Watson technologie op het Internet of Things toe te passen. Zo onthult IBM onder meer nieuwe toepassingen die het mogelijk maken IoT data te verbinden met blockchain via het Watson IoT platform.

IBM heeft in acht maanden tijd haar klantenbestand voor Watson IoT toepassingen zien toenemen naar 6.000 klanten, een groei van ruim dertig procent. Zo combineert het Nederlandse Aerialtronics als eerste bedrijf Watson technologie met onbemande drones, die voor inspecties en metingen gebruikt kunnen worden. De drones worden voornamelijk ingezet op moeilijk begaanbare plekken, zoals windturbines, booreilanden en hoogspanningslijnen. Met hun HD-camera’s en Watson’s visuele herkenningstechnologie, zijn de drones echter ook in staat om patronen te ontdekken in het dagelijkse stadsverkeer of miljoenen hectaren landbouwgrond.

Terug naar nieuws overzicht