Lenovo stroomlijnt SCM beheer met Talend Big Data Integration
06-10-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Lenovo stroomlijnt SCM beheer met Talend Big Data Integration

Lenovo kiest voor Talend Data Fabric van Talend, leverancier van cloud en big data integratie software. Het bedrijf zet Talend Data Fabric in om product- en voorraadgegevens te stroomlijnen van leveranciers, verkopers en productiebedrijven, evenals de repositories, magazijn en e-commerce functies. Door Talend te gebruiken kan Lenovo’s wereldwijde Product Catalog Centre een eenduidige blik op de voorraad geven aan het wereldwijde netwerk van medewerkers, partners en grote klanten.

In de loop der jaren heeft Lenovo een voorraad gecreëerd met meer dan vijf miljoen unieke productnamen en –kenmerken, maar de informatie over die producten was verspreid over wezenlijk verschillende databases en een scala aan ERP- en voorraadbeheersystemen. Dankzij Talend is Lenovo in staat gesteld de data bij elkaar te brengen en de kwaliteit ervan te valideren. Zo is het mogelijk een degelijke catalogus samen te stellen en het betekent dat met vertrouwen besluiten zijn te nemen.

Flexibele oplossing
"Wij hadden een eenvoudig te gebruiken en flexibele oplossing nodig die de data real-time bij elkaar kan brengen uit meerdere bronnen, en die gegevens dan efficiënt doorstuurt naar ons wereldwijde centrum voor voorraadbeheer en orderafhandeling”, zegt Robin Li, IT senior manager bij Lenovo. “De open source architectuur van Talend gaf ons veel flexibiliteit en bleek in staat heel snel en effectief enorme
hoeveelheden data te verwerken.”

Door de product- en voorraadgegevens uit verscheidene bronnen te stroomlijnen, kunnen medewerkers, partners en klanten van Lenovo in real-time de beschikbaarheid van producten nagaan en hun klanten adviseren over de levering van producten, en tijdschema’s van reparaties en vervanging.

Terug naar nieuws overzicht