Witold Kepinski - 06 oktober 2016

Samsung en HPE werken samen rond gevirtualiseerde open netwerken

Samsung en Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigen een samenwerking aan, waardoor ‘telecomcarriers’ voorzien worden van een network functions virtualization(NFV)-infrastructuur en oplossingen voor virtual network functions (VNF). De samenwerking is belangrijk voor zowel telecomcarriers als voor klanten die geïntegreerde multi-vendoroplossingen willen implementeren op basis van open architectuur.

Door deze samenwerking wordt specifieke kennis van twee marktleiders samengebracht, namelijk de expertise van Samsung op gebied van netwerkcarriers en de IT-telecommunicatie-expertise van HPE. De oplossingen zorgen samen voor het versnellen van de transformatie van gesloten netwerkapparatuur naar flexibelere cloudgebaseerde netwerken op basis van NFV, aldus Woojune Kim, Vice President en Head of Strategy Group in het Next Generation communication Team bij SamsungElectronics. “We zien veel kansen in de samenwerking met het HPE OpenNFV partnerprogramma. De samenwerking zorgt ervoor dat carriers de keuze hebben uit verschillende NFV-providers, en dat ze kunnen profiteren van de succesvolle NFV-oplossing die we in 2015 hebben ontwikkeld.”

Samsung wordt als leverancier van netwerkapparatuur toegevoegd aan het HPE OpenNFV partnerprogramma. Dit programma bestaat uit een breed scala aan NFV technologie-, applicatie- en servicepartners die oplossingen met succes hebben getest op de ETSI-compliant HPE OpenNFV-infrastructuur. Deze aanpak voor NFV houdt vast aan het belang van openheid en standaarden, waardoor telecomoperators zelf innovaties kunnen introduceren op het  HPE OpenNFV platform.

“HPE en Samsung hebben op de achtergrond al succesvol samengewerkt aan diverse NFV-projecten. Deze projecten transformeren de oude netwerken van communications service providers (CSP’s) naar flexibele cloudomgevingen waarmee niet alleen wordt voldaan aan de behoefte van de klant, maar ook de kosten omlaag gaan”, aldus Werner Schaefer, Vice President & General Manager NFV bij HPE. “Door onze samenwerking met Samsung te formaliseren, kunnen we de voordelen van NFV bij de CSP’s verder onder de aandacht te brengen.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!