Witold Kepinski - 07 oktober 2016

OVH Cloud Desktop is gebaseerd op VMware View

OVH introduceert Cloud Desktop die gebaseerd is op VMware View. Deze virtuele desktop-oplossing maakt werken op afstand makkelijker, aldus OVH. De virtual desktop-oplossing is in heel Europa verkrijgbaar en wordt binnenkort ook geleverd op de Noord-Amerikaanse markt.

Gebruikers hebben toegang tot eigen gepersonaliseerde werkomgevingen, waaronder hun tools, data, applicaties, configuraties, bestanden en browser tabs. Omdat de OVH-oplossing administrator-toegang verleent, zijn gebruikers niet beperkt tot een applicatiecatalogus maar kunnen ze elke gewenste software installeren en zelfs de licenties gebruiken die ze al hebben.

Voor de bouw van Cloud Desktop en het mogelijk maken van de vele toepassingen, maakt OVH gebruik van VMware’s Horizon-oplossing. Hiervoor is gekozen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en performance, vooral geassocieerd met Blast Extreme technologie (gebruikt om video streams te comprimeren en om veeleisende applicaties aan te kunnen).
 
De huidig aangeboden OVH virtual desktop reeks bestaat uit vier modellen, vanaf €9,99 per maand (excl. btw), die aan verschillende behoeften tegemoetkomen. Van office suites (Cloud Desktop 1 of 2) voor internet-browsen en het werken met Excel-bestanden van enkele honderden MB’s tot foto- of videobewerking met modellen inclusief ontwikkeling, om bijvoorbeeld JAVA IDE’s te draaien (Cloud Desktop 3).
 
Onder de programma-optimalisaties valt een grotere keuzemogelijkheid aan beschikbare operating systems door Linux distributies aan te bieden – tot nu toe was dit beperkt tot Windows – en de virtual desktop aan te vullen met bestaande OVH-oplossingen. Denk hierbij aan optionele oplossingen zoals Exchange en vooraf geïnstalleerde applicaties zoals Office 365 Pro Plus of als pakket met internettoegang en VoIP.
 
Er is veel aandacht besteed aan de beveiliging van de infrastructuur en isolatie van elke virtuele desktop binnen een VLAN. “Videoconferentie, SaaS business applicaties, collaborative tools: het grootste deel van onze werkomgevingen is al gemigreerd naar de cloud. Virtuele desktops zijn op één lijn met deze tools. Bovendien maken ze het mogelijk om ze te combineren en er het beste uit te halen. Als je uitsluitend werkt vanaf een lokale computer, dan mis je het volledige potentieel van het internet”, aldus François Loiseau, technisch manager bij OVH.
 
WK 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!