MKB is klaar voor de digitale werkplek

08-10-2016 | door: Redactie

MKB is klaar voor de digitale werkplek

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, heeft een onderzoek uitgevoerd onder meer dan 500 middelgrote en kleine bedrijven in heel Europa, en daarbij ontdekt dat 66 procent van het hogere MKB-management van mening is dat het optimaliseren van de digitale werkplek van strategische prioriteit is, maar dat 50 procent geen concrete plannen heeft om een dergelijke strategie te implementeren.

De belangrijkste conclusies uit het rapport  Are Europe’s SMEs making the most of the Digital Workplace? zijn onder andere:

Een kwart van de middelgrote en kleine bedrijven denkt al digitaal: 26 procent van de respondenten is van plan het komende jaar te investeren in de digitale werkplek.

Maar er zijn zorgen over de beveiliging en kosten: de helft (50 procent) van de middelgrote en kleine bedrijven noemt gegevensbeveiliging de belangrijkste reden om niet over te stappen op de digitale werkplek. Nog eens 30 procent denkt dat de kosten het belangrijkste struikelblok vormen.

De helft van de middelgrote en kleine bedrijven is bezig mobiel te gaan werken: 30 procent investeert in technologie om het mobiele arbeidspotentieel te optimaliseren en nog eens 20 procent heeft plannen om vergelijkbare aankopen te doen.

De mogelijke digitale middelgrote en kleine bedrijven van de toekomst zijn financiële organisaties en gezondheidszorginstellingen: 80 procent van de mensen die in financiën of de gezondheidszorg werken, denkt dat de digitale werkplek belangrijk zal zijn voor zijn of haar organisatie.

Rapport_Are_Europes SMEs making the most of the Digital Workplace.pdf

Terug naar nieuws overzicht