Witold Kepinski - 06 oktober 2016

Microsoft verhoogt cloudcapaciteit met Frans datacenter en lagere Azure prijzen

Microsoft CEO Satya Nadella meldt tijdens een keynote in Dublin dat zijn bedrijf de cloud capaciteit in Europa het afgelopen jaar heeft verdubbeld. Het gaat de strijd met Amazon Web Services (AWS) aan in Frankrijk met een nieuw datacenter en door de prijzen van Azure cloud diensten te verlagen.

Microsoft investeerde tot op heden meer dan 3 miljard Amerikaanse dollar in Europa. Daarnaast vertelde Nadella dat Microsoft van plan is de Microsoft Cloud vanuit datacenters in Frankrijk aan te bieden vanaf 2017. Er worden dan diensten aangeboden zoals Microsoft Azure, Office 365 en Dynamics 365 cloud erp.

De stap zal leiden tot meer concurrentie met Amazon die een nieuwe AWS datacenter in Frankrijk bouwt. Microsoft zal verder de prijzen voor Azure diensten verlagen tot wel 50 procent. Lees de Azure prijsdetails.

Partners

Microsoft startte eerder voor zijn partners een cloud marketingcampagne, ook in Nederland, om de verkoop van cloud diensten te stimuleren. Deze Cloudstanding campagne werd ondersteunt door lokale cloud specialist partners. De marketingcampagne werd mede mogelijk gemaakt door het Nederlandse Paal15. Veel grote Nederlandse partners melden tijdens het Canalys Channels Forum aan Dutch IT-channel het liefst zaken te doen met Microsoft Azure.

De keynote is terug te kijken via de website van Microsoft.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!