IDC en Gartner verschillen over Big Data omzet
10-10-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IDC en Gartner verschillen over Big Data omzet

De vraag naar big data technologieën stijgt de komende tien jaar aldus marktonderzoeksbureau IDC. Maar marktonderzoeksbureau Gartner verwacht dat die groei best mee valt omdat veel big data projecten nog in een proeffase zitten. Het zijn grote organisaties met meer dan 500 werknemers die vooral big data oplossingen kopen.

IDC verwacht dat de vraag naar big data en analytics oplossingen met 11,3 procent stijgt naar 130,1 miljard dollar. In 2020 is de omzet dan inmiddels goed voor ruim 203 miljard dollar. Dat wordt veroorzaakt door vraag uit branches zoals banken, telecom, maakindustrie, overheden en de zakelijke markt. Die zorgen voor meer dan de helft van de omzet.

Gartner

Gartner meldt in een onderzoek onder gebruikers dat 15 procent echter big data gebruikt. De rest heeft big data projecten nog in een pilot programmal lopen. Gartner meldt dat veel organisaties nog willen uitvogelen hoe ze big data willen gebruiken en wat ze eraan terugverdienen, want het is vaak een dure grap om de technologie aan te schaffen. Daarnaast is de term big data niet meer zo in, in de branche wordt vaker gesproken over grote datasets en meerdere data types.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht