Levering Samsung Galaxy Note 7 on hold
10-10-2016 | door: Redactie

Levering Samsung Galaxy Note 7 on hold

Samsung zou maandag 10 oktober de Galaxy Note 7 gaan leveren in de Benelux, maar heeft door nieuwe problemen met de batterij die vlam vat de levering uitgesteld tot een nog niet bekende datum. De productie van de Galaxy Note 7 is wereldwijd bovendien aangepast voor 'extra kwaliteit' en een 'safetycheck'. Dat liet Samsung België aan Datanews.be weten. Het besluit kwam er nadat er meerdere mediaberichten waren dat vervangenende toestellen alsnog vlam vatten.

In eerste instantie zou hij op 7 september geleverd worden, maar door de problemen met de batterij werd dit uitgesteld. Toen werd besloten dat de pre-oders van het toestel 10 oktober geleverd zouden worden. Nu is er besloten om dit toch niet te doen door de problemen met de batterij in het toestel. Wanneer hij wel te koop zal zijn is niet bekend.

Eerder deze maand riep Samsung 2,5 miljoen stuks van over heel de wereld terug nadat er een aantal tijdens het opladen in brand waren gevlogen. Eigenaren mochten hun apparaat vervangen door een nieuw exemplaar, maar inmiddels zijn een aantal van deze smartphones in zowel de Verenigde Staten als Taiwan ook in brand gevlogen.

Geen melding gemaakt

Samsung lijkt daarbij voorvallen te hebben verzwegen. Een man uit Kentucky meldde dat zijn toestel vlam gevat had. Hij werd om vier uur 's nachts wakker van rook in zijn kamer doordat zijn telefoon in de brand stond. Later die dag ging hij naar het ziekenhuis wegens de ingeademde rook. 'De telefoon is een vervangtoestel, dus je zou denken dat hij veilig is', liet hij aan het radiostation WKYT weten. 'Hij was niet ingeplugd of zo, hij lag daar gewoon.' Eerder liet Samsung weten dat de Galaxy Note 7 alleen vlam kan vatten wanneer hij opgeladen wordt.

Samsung wilde het toestel innemen, maar dat wilde Amerikaan niet. Vervolgens kreeg hij een SMS die niet voor hem bedoeld leek: 'we kunnen hem afremmen of we kunnen hem gewoon laten doen wat hij dreigt te doen en kijken of hij het doet'.

Samsung wist dus al bijna een week dat de vervangtoestellen ook vlam konden vatten. Hierna vloog op donderdag nog een toestel in brand aan boord van een vliegtuig, en toen nog een Note 7 in de handen van een 13-jarig meisje op vrijdag.

In de Verenigde Staten lieten zowel T-Mobile als zondag al weten te stoppen met het aanbieden van de vervangmodellen. In plaats daarvan mogen klanten hun Galaxy Note 7 voor een compleet andere smartphone inruilen.

'AT&T wil stoppen met Note 7'

Provider AT&T overweegt helemaal te stoppen met de verkoop van de Galaxy Note 7. Persbureau Bloomberg meldt dat op basis van een bron binnen het bedrijf. AT&T heeft 130 miljoen klanten en is daarmee een van de grootste mobiele providers in de Verenigde Staten. Het is bovendien een van de belangrijkste klanten van Samsung.

Afgelopen week heeft Michael Slender van iAbonnement.com onderzoek gedaan naar wat er precies gebeurt is met de Samsung Galaxy Note 7 en in overzichtelijke infographic verwerkt. Het is een tijdlijn met verwijzingen naar de belangrijkste momenten van de lancering en wat er mis ging. De infographic is hier te vinden.

In samenwerking met Datanews

 

Terug naar nieuws overzicht
Mobility