Redactie - 11 oktober 2016

Solvinity tilt software Faster Forward naar hoger niveau

De samenwerking tussen IT-dienstverlener Solvinity en Faster Forward, een ontwikkelaar van software waarmee financiële dienstverleners hun efficiency en klantgerichtheid kunnen vergroten, werpt vruchten af zo beweren de twee partners. Sinds de overstap neemt Solvinity Faster Forward IT-lasten uit handen, biedt het extra veiligheid en maakt het Faster Forward Elements flexibeler.

Faster Forward zorgt ervoor dat tussenpersonen als assurantiekantoren en hypotheekshops gebruik kunnen maken van SaaS-software om financiële producten van banken, verzekeraars en andere financiële dienstverleners aan te bieden bij particulieren. Dagelijks gebruiken meer dan 3400 professionals het platform Elements van Faster Forward.

Door over te stappen op managed hosting van Solvinity, vergroot Faster Forward de flexibiliteit en veiligheid van het platform. “Voor ons is security bij een hosting oplossing enorm belangrijk. Financiële dienstverlening vraagt om beveiliging die uitstekendis. Aangezien onze klanten hun data en dataverwerking, vanwege wetgeving, in Nederland willen houden, zijn we met Solvinity uitgekomen bij een puur Nederlandse leverancier met SOC 2-certificering, die klanten het vertrouwen biedt dat ze met een gerust hart onze SaaS-applicatie af kunnen nemen”, zegt Jochem Blok, Senior Developer bij Faster Forward.

Naast SOC 2, waar de grotere klanten van Faster Forward steeds vaker specifiek naar vragen, speelden meer factoren mee die de keuze op Solvinity lieten vallen, geeft Blok aan. “Denk aan het jaarlijks vervangen van hardware en de meerdere datacenters voor redundantie om storingen te voorkomen. En natuurlijk speelt ook prijs een rol.”

Bestand tegen onverwachte veranderingen in workloads

Solvinity heeft voor Faster Forward een compleet virtueel PaaS-platform ingericht dat afhankelijk van actuele capaciteitsvraag kan schalen. “Solvinity kan omgaan met kort- en langlopende wijzigingen. We zijn een overeenkomst voor drie jaar aangegaan, maar in diensten kan worden geschoven. Dat vinden we erg prettig.”, aldus Blok.

“Hosting en security zijn specialisaties waar wij kennis van hebben, maar die we liever overlaten aan een partij met een bewezen reputatie. Alles moet dan kloppen. Voor onze klanten en dus ook voor ons is het van belang dat procedures getoetst kunnen worden”, merkt Blok op. “Zij vinden het vaak nog spannend dat ze gebruikmaken van een SaaS-applicatie via het publieke internet, daarom zijn we er bij gebaat drempels zoveel mogelijk weg te halen. Nu we zakendoen met een partij die aan de hoogste normeringen voldoet, maakt het voor ons ook eenvoudiger gesprekken met klanten aan te gaan.”

“Wij willen ons onderscheiden met hoogwaardige dienstverlening en het aanbieden van flexibiliteit in hosting gedurende de looptijd”, zegt Hans van de Broek, Business Unit Manager bij Solvinity. “Daarbij merken wij dat klanten met een specifieke specialisatie IT zoveel mogelijk willen automatiseren en uitbesteden, omdat zij zich primair willen richten op hun vak. Zulke overeenkomsten zijn een win-win situatie omdat nu alle partijen de focus kunnen leggen op waar men goed in is.”

De complete casestudy van Faster Forward vindt u op
https://www.solvinity.com/nl/branches/case-studies/faster-forward 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!