Witold Kepinski - 11 oktober 2016

Lenovo baas ziet niks in Windows Phones maar wel in Artificial Intelligence

Lenovo is niet van plan Windows-gebaseerde smartphones te bouwen omdat het Chinese bedrijf twijfelt aan Microsoft’s committment naar Windows Phones op lange termijn. Veel kansen ziet de Lenovo baas in Artificial Intelligence. Dit zei Lenovo ceo Gianfranco Lanci tijdens het Canalys Channels Forum 2016 in Barcelona.

Vandaag de dag maken Google Android en Apple iOS de dienst uit als OS-leveranciers in de smartphonemarkt. Android groeit het snelst, gevolgd door iOS. Op de derde plaats staat Microsoft met zijn Windows Phone / Windows 10 Mobile OS die licht groeide.

Lenovo is zelf een middelgrote smartphone speler. De top wordt vooral gedomineerd door Samsung, Apple en Huawei. Lenovo werkt wel nauw samen met Microsoft in de PC-markt waar het zakelijke pc’s met Windows 10 verkoopt. De PC-markt heeft al een paar kwartalen last van een daling.

Artificial Intelligence

Veel kansen ziet de Lenovo baas in Artificial Intelligence (AI) die de business van channel partners kan vereenvoudigen doordat er betere informatiegegevens vrijkomen door gebruik van AI met big data en analytics. Dit leidt tot een optimalisatie in de bedrijfsvoering en de manier van zaken in de channel doen. Lenovo past zelf AI toe door met klanten en prospects vaker te chatten in plaats van de mailen. Ook kan IA worden ingezet voor geautomatiseerd afhandelen van facturen en andere financiële transacties wat leidt tot prettiger zakendoen aldus Lanci.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!