Redactie - 12 oktober 2016

Politiek heeft nauwelijks aandacht voor technologie en digitalisering

Ongeveer de helft van de politieke partijen heeft haar conceptverkiezingsprogramma inmiddels gepresenteerd, en anderen volgen spoedig. Wat opvalt in de al gepubliceerde programma’s is dat er, behalve in dat van D66 en de VVD, amper aandacht is voor technologie en digitalisering. Dit werd al eerder opgemerkt door sprekers tijdens de rondetafel tijdens Dutch IT-channel Cup.

Microsoft vindt dit nu ook jammer: als er één manier is waarop Nederland zich internationaal echt kan onderscheiden en bovendien maatschappelijke uitdagingen het hoofd kan bieden, dan is het wel door een brede digitale transformatie van economie en samenleving zo valt op te maken uit de Microsoft blog van Jochem de Groot (foto), Government Affairs Microsoft Benelux.

Om een bijdrage te leveren aan het debat over hoe een gebalanceerd digitaal beleid er uit zou kunnen zien, hebben Microsoft CEO Satya Nadella en President Brad Smith vorige week ‘A Cloud for Global Good’ gepresenteerd. In dit driedelige boek wordt uitgebreid ingegaan op de manier waarop de cloud betrouwbaar, verantwoordelijk én inclusief voor de hele samenlevingkan worden ingezet. Wij nodigen Nederlandse beleidsmakers uit om er tijdens de aankomende campagnemarathon inspiratie uit te putten.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!