Tarq directeur Robbert Willems showt gerestaureerde BMW CSL 3.0

12-10-2016 | door: Witold Kepinski

Tarq directeur Robbert Willems showt gerestaureerde BMW CSL 3.0

Autoliefhebbers van BMW kunnen op pad. Op zaterdag 22 oktober zal de onthulling plaatsvinden van een compleet gerestaureerde BMW CSL 3.0 bij BMW Amsterdam. Na 12 jaar van restauratie is de BMW 3.0 CSL uit 1972 in meer dan perfecte staat en klaar om aan het grote publiek te laten. Afgelopen zomer, tijdens de DTM in Zandvoort was de auto al even te bewonderen op het Motorsportpaviljoen van BMW en vanaf 22 oktober mag BMW Amsterdam zich de trotse showroom noemen waar dit pareltje staat.
 
Geschiedenis
Autoliefhebbers weten dat BMW M in mei 1972 is opgericht om met de raceversie van de CSL de strijd aan te gaan met de andere grote fabrikanten, en met succes. De auto weegt slechts 1165 kg en het vermogen van de motor is 200 pk. Met een topsnelheid van 220 km/u was dit uniek in die tijd aldus Tarq directeur Robbert Willems, eigenaar van de auto, “Ik ben supertrots op het feit dat de auto nu bij een fabrieksvestiging van BMW staat. Ik heb 12 jaar lang ieder uurtje besteed om de auto tot in perfectie terug te brengen in de originele staat. Het resultaat mag er wezen! Nu is het tijd om deze prachtige auto in de spotlights te zetten en te showen aan het grote publiek. Uiteraard mogen de bezoekers de auto van dichtbij bewonderen en is er tijd om vragen te stellen. Een unieke gelegenheid, want van deze auto zijn er waarschijnlijk maar zes in Nederland!”.
 
Autoliefhebbers zijn van harte welkom op zaterdag 22 oktober bij BMW Amsterdam vanaf 15.00 uur om samen met Robbert Willems en BMW Amsterdam het glas te heffen.

Aanmelden kan op:
http://mailings.websolve.nl/a/129/0f39dc3de34d27f6a5fd6a24df277f0b/.html

Meer informatie over de auto: 
https://www.facebook.com/bmw2275199/

Terug naar nieuws overzicht