Redactie - 13 oktober 2016

Fujitsu ETERNUS AF heeft ingebouwde deduplicatie en compressie

Fujitsu ETERNUS AF heeft ingebouwde deduplicatie en compressie image

Fujitsu introduceert de vernieuwde ETERNUS AF all-flash-opslagsystemen met Solid State Drives (SSD's).

ETERNUS AF combineert volgens Fujitsu systeembetrouwbaarheid met lage responstijden om zo maximale prestaties te kunnen leveren voor gemengde workloads inclusief databases, VDI, analyse en grote hoeveelheden data. Michael Keegan, Head of Business Line Products bij Fujitsu EMEIA: "Met de ultrasnelle, all-flash-opslagsystemen bereiken we de massa. Terwijl de economische aspecten van all-flash-opslag steeds aantrekkelijker worden, geven wij de klanten de mogelijkheid om snellere, meer ontvankelijke IT-omgevingen te creëren.”

ETERNUS AF verzekert volgens Keegan onafgebroken bedrijfsactiviteiten, waardoor bedrijven met een gerust hart hun systemen kunnen gebruiken. Mirroring van bedrijfskritische gegevens sluit het risico op gegevensverlies uit, terwijl in het geval van een systeemincident het transparante fail-over-mechanisme onmiddellijk overschakelt naar een secundair systeem. "Daarnaast verzekert Fujitsu dat de traditionele ETERNUS DX-opslagsystemen naadloos samenwerken met de ETERNUS AF. Terwijl organisaties zich voorzichtig begeven in de wereld van all-flash-systemen, kunnen ze de verschillende systemen combineren. Zo profiteren ze van de voordelen van flashopslag, terwijl ze nog steeds waarde halen uit de bestaande infrastructuur van datacenters."

Ingebouwde deduplicatie- en compressietechnologie

ETERNUS AF kan volgens Keegan kosten besparen. "Dat gebeurt in de eerste plaats dankzij de ingebouwde deduplicatie- en compressietechnologie, die ervoor zorgt dat de Fujitsu ETERNUS AF-systemen automatisch het datavolume optimaliseren. Dit helpt de SSD-capaciteitsvereisten te verlagen met een gemiddelde factor van vijf. Dat wordt bereikt door inline deduplicatie waardoor duplicaten geïdentificeerd en verwijderd worden. Daarna worden de gegevens gecomprimeerd door alle overbodige informatie te verwijderen. In vergelijking met traditionele, nemen de all-flash-systemen minder ruimte in beslag in een datacenter. Daarbij verbruiken ze minder energie voor voeding en koeling."

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!