Witold Kepinski - 17 oktober 2016

SEP introduceert Snapshot Backup voor Red Hat Virtualization 4

SEP introduceert Snapshot Backup voor Red Hat Virtualization 4 image

SEP een ontwikkelaar van platform-onafhankelijke, hybride backup- en hersteloplossingen voor uniforme gegevensbescherming, introduceert de API-gestuurde Snapshot Backup oplossing ter ondersteuning van het onlangs aangekondigde Red Hat Virtualization 4. De combinatie van de backup applicatie-interface (API) van Red Hat Virtualization en SEP's hybride backup-oplossing SEP sesam zorgt voor consistentere gegevensbescherming en compatibel herstel van virtual machines (VM’s) in productieve IT-omgevingen. De geïntegreerde oplossing biedt een platform voor IT-beheerders die de beheerinterface van SEP sesam gebruiken voor het monitoren van de gegevensbeschermingsstatus van de hele IT-infrastructuur. SEP sesam ondersteunt Red Hat Enterprise Virtualization sinds versie 3.5.1 zo meldt Georg Moosreiner, CEO van SEP. 

De hybride backup-oplossing van SEP biedt uitgebreidere gegevensbescherming en is uitgerust met snelle en intuïtieve herstelmogelijkheden voor VM’s die zijn gevirtualiseerd met Red Hat Virtualization, zonder dat het noodzakelijk is om in iedere VM backup clients te installeren. Speciale herstelprocedures zijn niet langer nodig. Zo kan op eenvoudige wijze aan de RTO- en RPO-behoeften worden voldaan. Een groot voordeel van het databeschermingsplatform is de Command Line Interface (CLI), die in een bedrijfsomgeving op maat gesneden beheer van de backup- en herstelprocessen mogelijk maakt. Er kan aan de backup- en herstelspecificaties van diverse database- en applicatieleveranciers worden voldaan door installatie van het toonaangevende pakket gecertificeerde backup-agents van SEP sesam.

SEP is al vele jaren technologiepartner van Red Hat, ‘s werelds grootste leverancier van open source softwareoplossingen, en is in 2010 bekroond met de Red Hat ISV Partner of the Year Award. SEP ondersteunt Red Hat Enterprise Linux sinds versie 4. De backup-oplossing SEP sesam kan in heterogene IT-omgevingen een breed scala van platformen beschermen en kan de voor backup benodigde opslagruimte aanzienlijk reduceren dankzij gebruik van de bijzonder efficiënte Si3 Inline Deduplication oplossing van SEP, die geschikt is voor iedere opslagtechnologie. Zo is er voor backups slechts een minimum aan opslagruimte nodig.

Dit is een van de weinige oplossingen op de markt die uitgebreide gegevensbescherming van gedistribueerde en cross-platform IT-omgevingen mogelijk maakt. SEP ondersteunt een breed scala van virtualisatieplatformen en besturingssystemen, zoals Microsoft, Linux, Mac, Unix, IBM, FreeBSD en Sun Solaris. Ondernemingen en organisaties in meer dan 50 landen, waaronder ALDI Nord, Grand Bank and Trust of Florida, Underwriters Safety and Claims, de gemeente Fitchburg en de haven van San Diego in de Verenigde Staten, Georgetown University in Washington D.C. en de Technische Universiteit van Wenen, vertrouwen op SEP’s hybride backup- en hersteloplossingen.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!