Witold Kepinski - 14 oktober 2016

Oracle Cloud gebruikt netwerk Verizon

Oracle Cloud gebruikt netwerk Verizon image

Oracle is vanaf nu in staat om klanten stabiele en veilige verbindingen met zijn cloud te bieden via de Secure Cloud Interconnect-diensten van Verizon. Bedrijven kunnen hun workloads daarmee onderbrengen in de Oracle Cloud.

Verizon Secure Cloud Interconnect for Oracle FastConnect biedt organisaties de mogelijkheid om een verbinding te maken met datacenter-locaties van de Oracle Cloud in de Verenigde Staten en Europa. Deze faciliteiten van Oracle verbeteren de zakelijke connectiviteit binnen deze regio’s door minimale latency te combineren met een optimale service kwaliteit, aldus Verizon.

Oracle FastConnect 

Secure Cloud Interconnect for Oracle FastConnect biedt bedrijven daarnaast toegang tot Software Defined Networking (SDN)-mogelijkheden waarmee ze meer grip kunnen krijgen op hun cloud-omgevingen en de flexibiliteit daarvan kunnen vergroten. Hiertoe biedt de oplossing van Verizon bandbreedte die is afgestemd op de werkelijke behoefte, toegang tot on demand netwerkcapaciteit, bewaking van de applicatieprestaties en diverse soorten service die eenvoudig kunnen worden ingezet via het Dynamic Network Manager Portal van Verizon.

Volgens een recent onderzoek door Turbonomics en Verizon winnen ICT-omgevingen op basis van uiteenlopende clouds aan populariteit. Meer dan 70 procent van alle bedrijven is van plan om zijn omgeving door meerdere clouds te laten ondersteunen en zoekt naar de beste tools en netwerken om dit te realiseren.

Verizon Secure Cloud Interconnect for Oracle FastConnect biedt ondersteuning voor alle Fast Connect-diensten van Oracle, die bedrijven helpen om snelle private MPLS-verbindingen op te zetten tussen hun bestaande ICT-infrastructuur en de Oracle Cloud. Deze diensten maken op hun beurt weer deel uit van de Oracle Network Cloud Service-reeks, die voorziet in snelle en consistente netwerkprestaties en ondersteuning biedt voor hybride clouds, aldus Verizon.

Verizon Secure Cloud Interconnect for Oracle FastConnect biedt bedrijven daarnaast de mogelijkheid om gegevens op te slaan in uiteenlopende omgevingen, zoals een traditionele ICT-omgeving en een speciaal ingerichte cloud-omgeving op locatie of bij een externe dienstverlener. Dit draagt bij aan verbeterde schaalbaarheid en maakt het makkelijker om ruimte te bieden voor de veranderende bedrijfsomstandigheden.

Met Oracle meegerekend biedt Secure Cloud Interconnect van Verizon nu toegang tot negen cloud providers (Amazon Web Services, Google Cloud Platform, HPE Rapid Connect, IBM Cloud Softlayer, Microsoft ExpressRoute for Office 365TM, Microsoft Azure ExpressRoute, Microsoft Azure Government, Salesforce, SAP en Verizon Cloud and Enterprise Cloud Federal Edition) via meer dan 20 wereldwijde peering-locaties in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en de regio Asia-Pacific.

Verizon Private IP

Secure Cloud Interconnect is gebaseerd op het Private IP-netwerk van Verizon. Dit netwerk is in staat om alle mogelijke locaties met elkaar te verbinden en biedt de veiligheid en stabiliteit die gepaard gaan met private WAN-oplossingen. Secure Cloud Interconnect maakt gebruik van de draadloze toegangsfunctie van het Private IP-netwerk om Amerikaanse gebruikers toegang te bieden tot zijn 4G LTE-dienst van wereldformaat. Het Private IP-netwerk omspant ruim 165 wereldwijde markten en biedt schaalbaarheid en uiteenlopende service kwaliteit. Gebruikers profiteren daarnaast van uitmuntende dienstverlening met strikte service level agreements ten aanzien van latency en pakketverlies, aldus Verizon. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!