Redactie - 17 oktober 2016

Consortium i3-Avit-Centralpoint, PQR en Protinus IT verliezen kort gedingen ROAD2016

De kort gedingen rond de aansteding van datacentermiddelen ROAD2016 is definitief verloren voor consortium i3-Avit-Centralpoint, PQR en Protinus IT. De rechtbank in Den Haag schuift de bezwaren van de partijen opzij. ROAD2016 is een aanbesteding voor het leveren van datacentermiddelen aan meerdere overheidsinstanties. De tender kent twee percelen, die in totaal naar verwachting 144 miljoen euro waard zijn.

Protinus IT en PQR maakte elk apart bezwaar via een kort geding dat Infotheek is geselecteerd. Protinus IT is van mening dat Infotheek tijdens de inschrijvingsprocedure geen certificering had voor bepaalde Cisco apparatuur. Infotheek stelt dat wel te zijn. De rechtbank in Den Haag is echter van mening dat PQR te laat in het aanbestedingsproces hierover bezwaar heeft gemaakt. De eis van Protinus IT wordt opzij geschoven aangezien de partij de aanbesteding al heeft gewonnen, waardoor het bedrijf hier volgens de rechter geen belang meer bij heeft.

Consortium i3-Avit-Centralpoint
Daarnaast wilde het consortium i3-Avit-Centralpoint weer meedoen. Daar wilde PQR weer een stokje voor steken. De Rechtbank Den Haag oordeelde eind september al dat het consortium i3 Avit Centralpoint zich voor de aanbesteding ingeschreven met kortingspercentages die het van plan is in minicompetities te hanteren. Dit is niet toegestaan, zo blijkt uit een eerder geding. PQR en Protinus IT hadden daarover eerder een kort geding tegen de Nederlandse Staat rond de ROAD2016 aanbesteding aangespannen en gewonnen. PQR en Protinus beweerden dat er sprake was van manipulatieve kortingspercentages die door de winnaars waren gegeven. De rechtbank in Den Haag kon dat niet bevestigen, maar het vindt dat het consortium i3-Avit0-Centralpoint niet in de aanbesteding met kortingspercentages in minicompetities mag inschrijven.

Het i3-consortium spande hierop een kort geding aan, waarin het probeerde aan te tonen dat het vooruitlopen op kortingen die later mogelijk door leveranciers worden gegeven niet in strijd is met het bestek. De rechter gaat hier echter niet in mee en wijst de bezwaren van het consortium dan ook af.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!