Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
17-10-2016

Copaco voegt Microsoft Azure toe aan het 2tCloud portfolio

Als two-tier Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) levert Copaco voortaan ook Microsoft Azure via het 2tCloud Services Delivery Platform. Dit platform stelt business partners in staat clouddiensten te leveren en abonnementen voor klanten te beheren. Microsoft Azure kan via 2tCloud eenvoudig worden gecombineerd met andere clouddiensten, waarbij alle kosten voor het gebruik van de diensten maandelijks worden gebundeld op één totaalfactuur voor zowel business partners als eindklanten.

Microsoft Azure is het Microsoft Cloud platform waar business partners een breed scala aan IAAS en PAAS diensten af kunnen nemen, waaronder virtuele machines, websites, disaster recovery scenario’s en online back-up oplossingen. Binnen het Microsoft CSP-programma wordt Azure afgenomen op basis van een zogenaamd “usage based” model. Dit houdt in dat er enkel betaald wordt voor het daadwerkelijk gebruik van de betreffende dienst(en).

Kosten consolideren tot één factuur

Via het 2tCloud platform kunnen de Microsoft clouddiensten ook worden gebundeld met clouddiensten van andere aanbieders. Doordat de kosten van alle clouddiensten worden geconsolideerd tot één overzichtelijke, maandelijkse factuur, worden zowel de 2tCloud partners als de eindklant administratief ontzorgd.

Copaco levert sinds 2013 diensten op basis van het Windows Azure Pack via het 2tCloud platform; Azure technologie op een lokaal door Copaco gehoste infrastructuur. Vorig jaar kwamen hier andere bekende Microsoft clouddiensten bij als Office 365 en CRM Online. Daar zijn nu de diensten uit Microsoft’s publieke cloud Azure aan toegevoegd. Deze uitbreiding stelt business partners in staat clouddiensten met elkaar te combineren, verkoopkansen te vergroten en de relatie met klanten te versterken.

NOC en support center in Eindhoven

Bianca van Engeland (foto), Business Director Software Solutions Group bij Copaco Nederland: “De afgelopen drie jaar hebben we flink geïnvesteerd in kennis op het gebied van Microsoft Azure. Zowel voor onze partners door middel van diverse trainingen en readiness programma’s, als in kennis voor onze eigen mensen. Recent hebben wij in Eindhoven ons nieuwe NOC en support center geopend. Hier is alle kennis rond de door ons te leveren clouddiensten geconcentreerd. 2tCloud partners kunnen hier terecht voor advies en supportvragen. Tevens hebben we een Microsoft Cloud consultant in dienst, die onze partners kan ondersteunen op zowel pre-sales als technisch vlak om de eerste stap met Microsoft Azure te kunnen maken.”

Copaco is de enige distributeur in Nederland die als two-tier Microsoft Cloud Solution Provider, ook is toegelaten tot het Microsoft Cloud OS Network. Dit is een internationaal netwerk van professionele service providers, die over voldoende kennis van Microsoft cloudoplossingen beschikken om hybride oplossingen te realiseren, te beheren en te ondersteunen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht

Tags

Cloud
Cloud