VMware introduceert Kubernetes as a Service op zijn Photon-platform

18-10-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

VMware introduceert Kubernetes as a Service op zijn Photon-platform

VMware kondigt op VMworld 2016 Europe ingebouwde ondersteuning voor Kubernetes aan op VMware Photon-platform. Hiermee is IT operations in staat Kubernetes as a Service te leveren aan development-teams. VMware Photon Platform voegt ook networking- en storage-diensten toe van respectievelijk VMware NSX en VMware Virtual SAN. Met de toevoeging van deze nieuwe diensten biedt Photon-platform een end-to-end enterprise cloud-native infrastructuurplatform voor het draaien van moderne, containerized applicaties in productie met ondersteuning van VMware.

Organisaties differentiëren zichzelf in toenemende mate via software-applicaties en -diensten die innovatieve klantervaringen leveren. Om application development-lifecycles te verkorten, gebruiken ontwikkelaars cloud-native applicatie-methodologieën, -architecturen en -technologieën. VMware Photon Platform zal toegang bieden tot de diensten die nodig zijn om moderne applicaties te bouwen en draaien, door Kubernetes als een on-demand-dienst toe te voegen aan de datacenters van klanten. Het uitgebreide Photon Platform automatiseert provisioning van de IT-infrastructuur en stelt organisaties in staat zich te richten op ontwikkeling in plaats van het bouwen, draaien en ondersteunen van op maat gemaakte oplossingen.

Photon Platform
VMware introduceerde in augustus 2015 het VMware Photon Platform als enterprise cloud-native infrastructuurplatform, geoptimaliseerd voor containers en moderne applicaties. Het is specifiek gebouwd voor gebruik in API-gedreven, multi-tenant en schaalbare omgevingen. Met deze release zal VMware het Photon Platform uitbreiden met nieuwe developer-diensten en uitgebreide infrastructuurfunctionaliteit, waaronder:

  • Kubernetes as a Service
    VMware Photon Platform stelt IT operations in staat Kubernetes as a Service te leveren aan ontwikkelaars op een multi-tenant manier voor workload-isolatie en -security. Kubernetes-clusters, die in grootte kunnen variëren van single node-clusters tot en met clusters van honderden nodes, kunnen in minuten geprovisioned worden zodat ontwikkelaars hun clusters zonder down-time kunnen opschalen wanneer nodig. VMware Photon Platform bevat high availability-mogelijkheden zoals het automatisch afhandelen van storingen en het reduceren van down-time van Kubernetes-diensten. VMware biedt end-to-end-ondersteuning van Photon Platform inclusief een commerciële distributie van Kubernetes.
  • Virtual Networks powered by VMware NSX
    Photon Platform introduceert netwerkdiensten gebaseerd op VMware NSX. In eerste instantie biedt het platform switching- en routing-diensten. Gaandeweg zal het platform een complete set van logische netwerkelementen en -diensten bieden. 
  • Hyper-converged storage powered by VMware Virtual SAN
    Photon Platform introduceert block storage-diensten gebaseerd op VMware Virtual SAN. Deze nieuwe dienst biedt flexibele, programmeerbare en bewezen persistent storage voor containerized en cloud-native applicaties. De dienst levert elastische storage die schaalbaar is en snelle implementatie van applicaties mogelijk maakt. Workloads profiteren van datadiensten zoals deduplicatie, stretched clusters, erasure coding en meer. Photon Platform is gebouwd volgens het hyper-converged infrastructuurmodel en biedt klanten een vereenvoudigde hardware-architectuur die hen in staat stelt hun server en storage stapsgewijs te schalen. Photon Platform kan ook verbinden met externe NAS- en SAN-arrays.

Het Photon Platform is geschikt voor organisaties die DevOps en agile ontwikkelingsmethoden gebruiken en een technology stack nodig hebben die overeenkomt met moderne applicatie-ontwikkelingsmethoden. Bovendien ondersteunt Photon Platform IT operations in het verplaatsen van workloads van public clouds naar private clouds en helpt het OPEX-kosten te verminderen zonder in te boeten op highly available IT-resources.

Prijzen en beschikbaarheid
VMware Photon Platform komt beschikbaar in Q4 2016. Prijzen en licenties worden beschikbaar gemaakt zodra het platform algemeen beschikbaar is. Onderdelen van het VMware Photon Platform - Photon Controller en Photon OS - zijn vandaag beschikbaar als open source-software en zijn toegankelijk via VMware’s GitHub-pagina.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud