VMware breidt digital workspace-portfolio uit met Workspace ONE Essentials

18-10-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

VMware breidt digital workspace-portfolio uit met Workspace ONE Essentials

VMware introduceert tijdens VMworld 2016 Europe aanvullingen op zijn digital workspace-portfolio met VMware Workspace ONE Essentials, een nieuwe stand-alone veilige, digital workspace-oplossing voor uniforme toegang tot bedrijfsdata en -applicaties. Dankzij deze uitbreiding aan het Workspace ONE-portfolio zijn organisaties in staat digitale werkplekken te standaardiseren over alle typen eindgebruikers en organisatiebreed in te zetten. Daarnaast bevatten innovaties in Workspace ONE verbeterde security dankzij nieuwe data loss prevention-mogelijkheden voor Office 365 en verbeterde eindgebruikerservaring dankzij uitgebreide mobiele single sign-on-mogelijkheden voor alle enterprise webapplicaties. Tevens heeft nauwe samenwerking met Microsoft geresulteerd in de integratie van Skype for Business binnen VMware’s Horizon-omgeving, waardoor peer-to-peer endpoint virtual channels opgezet kunnen worden en het verwerken van de media voortaan veilig kan plaatsvinden op de endpoints zelf.

Organisaties gebruiken Workspace ONE om hun digitale transformatie te versnellen. Workspace ONE Essentials is een nieuwe editie voor organisaties die op zoek zijn naar meer opties om een mobiele workforce te ondersteunen die onbeheerde devices gebruikt. De oplossing bevat user authentication en een applicatiecatalogus, zodat IT-beheerders controle en zichtbaarheid hebben over de toegang tot bedrijfsapplicaties om de enterprise security te waarborgen. Eindgebruikers profiteren van uniforme toegang tot goedgekeurde bedrijfsapplicaties voor productiviteit, applicatie self-service en single sign-on (SSO) vanaf ieder apparaat of platform. Workspace ONE Essentials biedt nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die Bring Your Own-initiatieven (BYO) hebben geïmplementeerd en stelt onbeheerde apparaten in staat toegang te verkrijgen tot bedrijfsapplicaties en -diensten via een identity-defined workspace.

Organisatiebrede digital workspace-strategie
In combinatie met het bestaande Workspace ONE-portfolio, kunnen organisaties terecht bij VMware om een organisatiebrede digital workspace-strategie te implementeren die kan worden uitgebreid naar alle gebruikerstypes en use cases met Workspace ONE.

Workspace ONE beschikt over nieuwe functionaliteit die dataverlies tegengaat en zorgt dat Office 365-applicaties geen contact meer kunnen leggen met persoonlijke online file share-diensten. De Workspace ONE policy engine staat het gebruik van persoonlijke file sharing-applicaties toe voor privébestanden en containerized zakelijke applicaties zoals Office 365. Dankzij deze nieuwe oplossing kunnen organisaties Office 365 niet alleen veilig inzetten, maar ook integreren met andere applicaties en diensten die door het bedrijf zijn goedgekeurd terwijl alle data binnen de corporate container blijft op het apparaat.

Samenwerking tussen VMware en F5 Networks maakt SSO-ondersteuning mogelijk voor alle bestaande enterprise webapplicaties, inclusief applicaties die het security assertion markup language-protocol (SAML) niet ondersteunen. Dit wordt geleverd door de integratie van Workspace ONE met het F5 Networks BIG-IP-platform. Dit breidt de al in Workspace ONE aanwezige SSO-mogelijkheden uit en verbreedt het scala aan applicaties dat beschikbaar kan worden gesteld in de digital workspace (web, mobile, SaaS, moderne en legacy Windows) om de eindgebruikerservaring te verbeteren.

Samenwerking met Microsoft
Daarnaast maakt VMware tijdens VMworld bekend in samenwerking met Microsoft het gebruik van Skype for Business in Horizon virtuele desktops en gepubliceerde applicaties te hebben geoptimaliseerd. De gezamenlijke oplossing zet een direct peer-to-peer endpoint virtueel kanaal op en laat de media verwerken door de endpoints zelf. Dit zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring en legt minder druk op de infrastructuur van het datacenter. Het gebruik van Skype for Business in een virtuele desktop zorgt ervoor dat corporate data veilig binnen het datacenter blijft en niet kan ‘lekken’. Het zorgt tevens voor eenvoudig beheer met meer inzicht, policy management en betere controle dankzij gecentraliseerde updates en inzet van applicaties. De organisatie realiseert een verlaging van de kosten voor de IT-infrastructuur, terwijl gebruikers op elk apparaat en platform een consistente ervaring krijgen.

Lufthansa Cargo, een dochteronderneming van Deutsche Lufthansa AG, biedt werk aan 450 crew-leden en doet wereldwijd 45 bestemmingen aan. Lufthansa heeft gekozen voor de VMware Workspace ONE AirWatch-oplossing voor het doorvoeren van compliancy, mobile device management en applicatiebeheer. Door de toepassing van deze nieuwe technologie, kan de organisatie sneller handelen in een competitieve markt. Workspace ONE maakt het mogelijk de traditionele en zware flight bags te vervangen door Apple iPad’s. Hierdoor is de organisatie in staat om nieuwe updates, applicaties en methodes in korte tijd uit te rollen naar werknemers en garandeert het dat de crew altijd de laatste informatie voor handen heeft. Daarnaast levert de keuze een substantiële kostenbesparing op doordat goedkeuringsprocessen worden verkort en er efficiënter gebruik kan worden gemaakt van brandstof.

Digital Workspace Solution-portfolio
Andere relevante aankondigingen die VMware eerder deze maand deed zijn:

  • VMware AirWatch 9.0 en de nieuwe VMware AirWatch Unified Endpoint Management-oplossing (UEM).
  • Een nieuwe VMware SysTrack Desktop Assessment Service voor Microsoft Windows 10-migraties.
  • Ondersteuning voor IoT-apparaten, samenwerking met leidende fabrikanten van smart glasses en augmented reality applicatie-ontwikkelaars.
  • Updates aan VMware Workspace ONE en nieuwe diensten die de migratie van traditionele MDM-leveranciers naar VMware AirWatch ondersteunen.
  • De visie van VMware om AirWatch te ontwikkelen tot een analytics-platform.
  • Toevoeging van BlackBerry en SOTI in de AppConfig Community.
  • Samenwerking tussen Symantec en VMware voor het leveren van een geïntegreerde aanpak van mobile threat defense en remediation binnen AirWatch.

Prijzen en beschikbaarheid
VMware Workspace ONE Essentials is naar verwachting beschikbaar in Q4 2016, waarbij investeringen beginnen bij 4 dollar per gebruiker per maand.

DLP security in Workspace ONE is naar verwachting beschikbaar vanaf Q4 2016.

De uitgebreide SSO-mogelijkheden in Workspace ONE zijn per direct beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud