Wouter Hoeffnagel - 18 oktober 2016

Atos en VMware lanceren Digital Private Cloud

Atos lanceert Digital Private Cloud, een oplossing waarmee het bedrijf de digitale transformatie van haar klanten wil versnellen. De oplossing maakt deel uit van het aanbod op het gebied van Hybrid Cloud Managed Services en is gebaseerd op VMware’s software-gedefinieerde datacenter-technologie. Digital Private Cloud is vanaf nu voor klanten in alle delen van de wereld verkrijgbaar.

Digital Private Cloud is aangekondigd tijdens VMworld 2016 Europe. “We zijn ons bewust van de noodzaak een eenduidig software-gedefinieerd product aan te bieden dat onze klanten in staat stelt invulling te geven aan hun digitale transformatie. Atos heeft één van ‘s werelds grootste hybride clouds gebouwd. Ik ben blij dat ik vandaag de internationale introductie kan aankondigen van Digital Private Cloud dat we samen met VMware hebben gebouwd. Het is beschikbaar voor organisaties die een heldere strategie uitzetten in termen van veiligheid en governance en op zoek zijn naar partners die hen kunnen ondersteunen bij hun transformatie naar de cloud, in het bijzonder de private cloud”, vertelt Eric Grall, EVP Managed Services van Atos.

Uniforme geautomatiseerde en programmeerbare architectuur
Het aanbod is gebaseerd op een uniforme, volledig geautomatiseerde en programmeerbare architectuur. Als onderdeel van deze oplossing kunnen organisaties gebruikmaken van VMware’s software-gedefinieerde datacenter-technologie.

Digital Private Cloud stelt organisaties in staat om:

  • Op een meer effectieve wijze de concurrentie aan te gaan tijdens de digitale revolutie, door het mogelijk maken van innovaties zonder concessies te doen aan veiligheid.
  • Optimalisering van de kosten, betere en snellere prestatie van applicaties en het versterken van de IT-infrastructuur
  • Realiseren van nieuwe digitale bedrijfsmodellen met een schaalbare private cloud infrastructuur die meegroeit met de business.
  • Gebruik van uitgebreide ‘on-demand’ capaciteit waarmee klanten kunnen profiteren van de voordelen van de ‘publieke cloud’ binnen de reikwijdte van de controles en conventies binnen de private cloud.

Slimme integratie van toepassingen en services
“VMware is blij te kunnen samenwerken met Atos en organisaties bij hun transformatie naar de cloud te helpen de voordelen te benutten van ons software-gedefinieerde datacenter”, zegt David M. Parsons, Vice President Strategic Systems Integrators & Outsourcers van VMware. “Digital Private Cloud maakt een slimme integratie van toepassingen en services mogelijk, gebouwd op basis van VMware’s software-gedefineerde datacenter-technologie. Dit stelt organisaties in staat een uniforme, geautomatiseerde en schaalbare oplossing in te zetten die aansluit op hun zakelijke behoeften en aan de basis staat van nieuwe innovaties.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!