Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
19-10-2016 | door: Witold Kepinski

Nimble Storage en Lenovo starten samenwerking (video)

Lenovo en Nimble Storage maken bekend dat ze een strategisch partnerschap aangaan. Dit partnerschap koppelt de servertechnologie van Lenovo aan het All Flash Storage aanbod en InfoSight Predictive Analytics van Nimble. Samen willen ze de capaciteit van datacenters fors verbeteren en deze qua efficiëntie en schaalgrootte naar een hoger niveau tillen. 

Dankzij Lenovo en Nimble kunnen predictive analytics gebruikt worden om de infrastructuur te beheren en onderhoudstaken te automatiseren, zo meldt Janet Matsuda (CMO Nimble Storage) tijdens VMworld 2016 in Barcelona. Daardoor zullen datacenters hun mensen en middelen – die tot nu toe vooral werden ingezet voor onderhouds- en servicetaken deden – weer kunnen inschakelen voor strategische projecten die wel toegevoegde waarde opleveren voor hun organisaties.

Lenovo stelt verder ook de ThinkAgile CX-serie voor, een eerste reeks producten die voortvloeit uit dit nieuwe partnerschap. Het gaat om een aantal convergerende infrastructuuroplossingen met opslagmogelijkheden die draaien op Predictive All Flash Arrays van Nimble.

Lenovo wil ook XClarity, zijn software voor infrastructuurbeheer, integreren met InfoSight van Nimble. Daardoor worden predictive analyses veel beter en kan support geautomatiseerd worden. De twee bedrijven zullen samenwerken om ‘zelfregulerende’ beheerapplicaties te ontwikkelen voor alle facetten van de datacenterinfrastructuur, inclusief opslag, rekenkracht en netwerken.

De alliantie belooft dat het zelfregulerende vermogen van een datacenter aanzienlijk verbeterd kan worden, omdat problemen vroegtijdig opgespoord en geïdentificeerd worden en omdat het systeem automatisch interventies uitvoert in de hele infrastructuur. Het verwachte resultaat is dat IT-professionals tijd en middelen kunnen besteden aan strategische projecten die een relevante toegevoegde waarde opleveren voor Lenovo.

Met de lancering van de ThinkAgile CX-series later dit jaar, komt een eerste gemeenschappelijke oplossing van Lenovo & Nimble op de markt.

Terug naar video overzicht