Wouter Hoeffnagel - 20 oktober 2016

Arcadiz sluit direct VAR overeenkomst Arista Networks

Arcadiz sluit direct VAR overeenkomst Arista Networks image

Arcadiz, gespecialiseerd op het gebied van breedbandige glasvezelnetwerken, sluit een direct VAR samenwerkingsovereenkomst met Arista Networks. Arcadiz neemt de datacenter switches en routers van Arista Networks op in haar portfolio.

Cloud, mobiel, Internet of Things en Big Data vragen om een transitie op technologiegebied. Hoge beschikbaarheid tussen de datacenters is cruciaal, maar ook binnen het datacenter dient het netwerk vereenvoudigd en verbeterd te worden. Een optisch netwerk, in combinatie met een open, software defined, netwerkinfrastructuur, biedt hierin de oplossing. Arcadiz en Arista Networks, leverancier van software-driven cloud netwerkoplossingen, ontwerpen platformen variërend in Ethernet snelheden van 10 tot 100 gigabit per seconde.

Switch- en routercombinatie
In de huidige application-economy hebben bedrijven behoefte aan snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit tussen de datacenters èn binnen de datacenters. Veranderende en groeiende verkeerspatronen stellen nieuwe eisen aan de routingfunctionaliteit waar traditionele routers niet meer aan voldoen.

De Arista 7500R serie modulaire switches zijn de best presterende universal spine switches in de markt. Ze combineren 100GbE density met internet routing tabellen geschaald om het volledige internet te kunnen bevatten, en uitgebreide L2 en L3 functies. En daarnaast EOS functies voor netwerk monitoring, precisie timing en VXLAN netwerk virtualisatie. De 7500R-serie maakt het ontwerpen van schaalbare cloud-netwerken met MLAG, ECMP en VXLAN technologieën mogelijk. De Arista 7500R Series FlexRouteTM engine biedt de schaalbaarheid om Internet IP routing te ondersteunen om zo met het laagste stroomverbruik en snelle convergentie, op te schalen naar miljoenen routes.

Netwerkvirtualisatie, latency en beveiliging
Vanuit de praktijk heeft Arcadiz dagelijks te maken met de uitdagingen en de complexiteit waar organisaties tegenaan lopen. Gaby Lips, Managing Director Arcadiz Networks: “Om het vraagstuk van datacenterclustering en virtualisatie efficiënt op te lossen is niet alleen transmissiecapaciteit een issue maar moeten tevens netwerkvirtualisatie, latency en beveiliging opgelost worden. Al deze zaken kun je niet los van elkaar zien, maar moet je in één geïntegreerd design op elkaar afstemmen om tot de beste en economisch meest voordelige oplossing te komen. Onze kennis en kunde gaat daarom veel verder dan alleen optische netwerken en de datacenter switches en routers van Arista zijn dan ook een waardevolle aanvulling op ons portfolio”.

Marc Vandeputte, Business Development Manager Arcadiz Telecom, voegt hieraan toe: “Onze strategische partners, zoals ADVA Optical Networking, zijn tegelijkertijd ecosytem partner van Arista. Ook hier versterken we elkaar dus qua kennis. Daarnaast sluit de cultuur van Arcadiz zeer goed aan bij die van Arista. Dit alles vormt de basis voor een goede samenwerking die er inmiddels al in heeft geresulteerd dat wij in België als enige een Direct VAR Agreement hebben.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!