Redactie - 20 oktober 2016

BPSolutions viert vijftienjarig bestaan met klanten, partners en medewerkers

BPSolutions viert vijftienjarig bestaan met klanten, partners en medewerkers image

 

BPSolutions bestaat vijftien jaar, een goede reden voor een feestje. Klanten, partners en medewerkers vierden dit mooie moment mee op de prachtige private venue locatie van Menno Kroon in Cothen. Uiteraard blikte de directie terug op de afgelopen jaren en deelde zij hun toekomstplannen, waarin de nadruk zal liggen op innovatieve oplossingen op het gebied van Cloud en en Data Analytics. Ook was er voldoende tijd om voor en na het officiële gedeelte met vakgenoten bij te praten onder het genot van een hapje en drankje.

De visie van BPSolutions op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op technologisch gebied vormden een mooi contrast met een deel van de aankleding die deed denken aan de tijd, nog niet eens zo heel lang geleden, waarin grote computers, floppy disks en beschrijfbare CD-ROMS nog gewoongoed waren.

Historie om trots op te zijn

In de zaal waar de presentaties plaatsvonden was goed zichtbaar wat BPSolutions de afgelopen jaren bereikte. Tal van awards, waaronder een vijftal prestigieuze IBM Beacon Awards tonen aan dat BPSolutions zich terecht een vooraanstaande partner in vernieuwende IT-oplossingen mag noemen. Een zichtbaar trotse CEO Mark de Groot nam de bezoekers mee in de historie van de organisatie. Daarin vormden de eerste Beacon Award in 2004, de introductie van de 24/7 oplossing van BPSolutions Monitoring en Beheer en de oprichting van BPCloudServices in 2015 een aantal mooie hoogtepunten.

Bekijk hier de video

Primeur: BPAnalytics

CCO Martijn van Veen maakte van de gelegenheid gebruik om de bezoekers de primeur te geven van het nieuwste onderdeel van BPSolutions: de oprichting van BPAnalytics. Vanaf 1 november start de organisatie met een data science practice, waardoor zij aan de ene kant inspelen op de toenemende vraag aan oplossingen op het gebied van data en zodoende nog meer focus op het bieden van toegevoegde waarde aan klanten komt.

Disruptief met Cloud en Analytics

Van Veen gaf blijk dat BPSolutions het in deze tijd van digitale disruptie meer dan aandurft zelf ook disruptief te zijn door de eigen activiteiten continu tegen het licht te houden en nieuwe horizons te verkennen. Samen met partners IBM, HPE, Lenovo, Microsoft, SAP, Veeam en VMWare wil de organisatie klanten op deze manier nog beter kunnen ondersteunen. In 2015 startte BPSolutions met de begeleiding van klanten in de creatie van een roadmap naar de cloud. En met de nieuwe Analytics-tak spelen zij in op de alsmaar toenemende behoefte aan Data Analytics oplossingen. Hierbij zal vooral de nadruk zal liggen op de zogenaamde Prescriptive Analytics, waarbij zij met oplossingen op basis van bijvoorbeeld IBM Watson klanten steeds beter kunnen adviseren in hun keuzes.

Bezieling en enthousiasme met Wout Plevier

Na deze inspirerende verhalen was het de beurt aan Wout Plevier. Deze schrijver en trainer trok de bezoekers letterlijk uit hun stoel. Op soms hilarische wijze liet Plevier de aanwezigen allerhande activiteiten uitvoeren. Met onder meer met zijn allen op een uitgelaten groepsfoto en duimworstelen in groepjes van vier liet hij iedereen ervaren dat je met een helder doel voor ogen en oprecht plezier een werkend leven kunt leiden waarbij bezieling en het optimaal benutten van je talenten het mooist haalbare zijn.

Dankwoord voor Bert de Groot

Last but not least werd Bert de Groot, de chairman van de BPSolutions Group, door Van Veen in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn inspanningen, die er mede voor zorgden dat BPSolutions vandaag de dag een succesvolle organisatie is.

Zonnige toekomst

Na afloop veel duimen omhoog bij de borrel en was de sessie van Plevier vaak onderwerp van gesprek. ‘Stof tot nadenken’, en ‘goed om weer eens op een niet zakelijk manier na te denken’, tot ‘ontzettend gelachen’ waren veel veelgehoorde complimenten. Al met al is het duidelijk dat de jubilerende organisatie met de ingeslagen weg een zonnige toekomst tegemoet gaat met klanten die kunnen bouwen op de oplossingen van BPSolutions; vormgegeven samen met trouwe partners en een enthousiast team medewerkers. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!