Redactie - 22 oktober 2016

IBM lanceert opslagdienst voor hybride clouds

IBM lanceert de eerste object storage dienst voor hybride clouds. Het vernieuwde IBM Cloud Object Storage biedt organisaties meer flexibiliteit om ongestructureerde data op te slaan, te beheren en toegankelijk te maken.

Hoewel steeds meer organisaties overstappen naar de cloud om de efficiëntie en wendbaarheid te vergroten, zien ze bij het opslaan van grotere volumes data een aanzienlijk verschil in performance tussen on-premise- en off-premise oplossingen. Hierdoor worden organisaties gedwongen een keuze te maken tussen de opslag van data op interne servers en opslagsystemen of in de cloud. Een dilemma dat de flexibiliteit niet ten goede komt en de IT-infrastructuur kosten verhoogt.

Hybride cloud storage
Zeker nu binnen alle sectoren de hoeveelheid data blijft groeien, is de behoefte voor een flexibeler hybride cloud storage oplossing toegenomen. IBM speelt hierop in met IBM Cloud Object Storage. Deze dienst biedt gebruikers de flexibiliteit en toegankelijkheid van opslag voor zowel on-premise als publieke cloud oplossingen.

Bit.ly, één van de bekendste bedrijven op het gebied van linkmanagement, behoort tot de eerste klanten. Het bedrijf gaat naar verwachting 500TB aan linkactiviteit opslaan via de opslagdienst.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!