National Electric Vehicle Sweden zet HPE IT-Platform in
21-10-2016 | door: Redactie

National Electric Vehicle Sweden zet HPE IT-Platform in

De Enterprise Services-divisie van Hewlett Packard Enterprise gaat National Electric Vehicle Sweden (NEVS) helpen met de versnelling in het opzetten van de productie van elektrische auto’s. Als onderdeel van het project zet HPE een IT-platvorm op voor de wereldwijde productie van NEVS. De oplossing zal zowel in de fabrieken in Zweden als in China dienstdoen.

Het Zweedse NEVS is in 2012 opgericht en is ontstaan uit onderdelen van het vroegere Saab Automobile. NEVS biedt wereldwijd mobiele oplossingen, producten voor duurzame steden en volledig elektrische premium auto’s.

Om de productie te versterken, zet HPE gepatenteerde en beproefde oplossingstemplates in. Deze zijn gebaseerd op ervaringen in fabrieken over de hele wereld. HPE ontwerpt, bouwt en opereert een geïntegreerde end-to-end oplossing in de bestaande fabriek in Trollhättan, Zweden en de nieuwe fabriek in Tianjin, China. De oplossing voor de IT-infrastructuur tot aan bedrijfsprocessen is gebaseerd op SAP HANA in-memory computing en beproefde SAP-oplossingen die draaien op HPE technologie.

De oplossing van HPE vervangt NEVS’ huidige productie-applicatielandschap. Dit creëert een wereldwijd gestandaardiseerd en geïntegreerd IT-platform voor de productie. De nieuwe omgeving biedt grote en flexibele productiemogelijkheden, waardoor het bedrijf operaties makkelijk aanpast aan de snelgroeiende en constant veranderende markt. Ook biedt het platform volledige controle en planningsmogelijkheden in de gehele waardeketen – van inkooporder tot levering van de auto – waardoor het bedrijf goed voorbereid is op het idee van ‘Industrial Internet’.

“NEVS is een van de meest boeiende ondernemingen van deze sector. Het bedrijf leidt een mooie geschiedenis van de traditionele autoproductie direct in een nieuwe wereld van ‘connected mobility’. We zijn trots om deel uit te maken van deze ontwikkelingen”, aldus Jan Zadak (foto), Senior Vice Presicent en General Manager van Enterprise Services EMEA, Hewlett Packard Enterprise. “Door de samenwerking met NEVS legt HPE een basis voor een productieomgeving die ideeën sneller omzet in waarde.”

Terug naar nieuws overzicht