Redactie - 22 oktober 2016

Google en Pivotal Cloud Foundry vinden elkaar

Google Cloud Platform heeft als doel om de meest open cloud voor bedrijven te zijn, zodat het voor hen eenvoudig is om fantastische software te bouwen en te draaien. Dit betekent dat wij ons als goede rentmeesters van de open source community moeten opstellen en dat we sterke (technische)samenwerkingsverbanden moeten aangaan met gelijkgestemde marktleiders.

Daarom zijn we blij dat we nu de samenwerking met Pivotal kunnen aankondigen. Het cloud native platform, Pivotal Cloud Foundry (PCF) is gebaseerd op open source Cloud Foundry, een project dat jaren geleden startte. Vanuit onze achtergronden is het heel natuurlijk voor beide bedrijven om samen te gaan werken: een krachtige combinatie die Pivotal’s enterprise cloud-native ervaring samenbrengt met Google’s infrastructuur en innovatieve technologie.

Wat betekent dit dan echt? Wat kunnen implementaties van PCF op GCP bevatten?

Nou, onder meer dat Cloud Foundry applicaties die worden ingezet op GCP, Google Cloud Load Balancing kunnen gebruiken om automatisch van nul tot miljoenen verzoeken te komen. En fast boot times op virtuele machines voor snelle schaalvergroting. Verder stelt de combinatie van PCF en GCP klanten in staat om toegang te krijgen tot Google's data en machine learning diensten binnen klantapplicaties.

We zijn trots op onze ‘engineer to engineer’-benadering, waarin we samenwerken met klanten en partners. Precies op de manier waarop we werkten met Home Depot als gedeelde klant van GCP en Pivotal Cloud Foundry. Zij aan zij bouwden we systemen voor een digitale strategie, waarmee Home Depot op tijd klaar is voor Black Friday. Dit is in de VS de start van het zeer drukke seizoen voor kerstaankopen, tegenwoordig ook een fenomeen in de webshops van de grote ketens.

Door: Jay Marshall, Principal Strategic Advisor Google Cloud Platform

Lees meer in de Engelstalige blog.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!