Witold Kepinski - 24 oktober 2016

Software AG en Cumulocity starten IoT pact

Software AG heeft zijn Digital Business Platform uitgebreid door een strategisch OEM-partnerschap aan te gaan met Cumulocity, aanbieder van een IoT-enablementplatform.

Met deze samenwerking beweren Software AG en Cumulocity een IoT-basis te creëren voor het veilig aansluiten van apparaten en de datafeeds in real-time te analyseren en te integreren met andere systemen. Hierdoor kan er uit een groot aantal ’Connected Things’ waarde worden gehaald, wat leidt tot operationele efficiëntie en nieuwe inkomstenbronnen.

Door de integratie van Cumulocity’s voorzieningen voor connectiviteit en beheer van apparaten, biedt het Digital Business Platform organisaties nu de basis voor het veilig integreren, koppelen en schalen van een netwerk bestaande uit miljoenen connected devices, wereldwijd gedistribueerd over duizenden tenants. Dit zorgt voor een overvloed aan manieren om IoT te gebruiken – denk bijvoorbeeld aan machinemonitoring en controle op afstand, productiediagnostiek, preventief onderhoud en service op afstand – voor verschillende markten en industrieën wereldwijd.

Ondernemingen hebben nu de mogelijkheid om elk willekeurig ‘ding’ en device te beheren, onafhankelijk van de hardware en protocollen, en te verbinden aan elke applicatie of elk bedrijfsproces.

Wolfram Jost (foto), CTO bij Software AG, zegt: “Dit strategische OEM-partnerschap combineert Software AG’s kracht in streaming analytics en integratie, met Cumulocity’s device-integratie. Het is nu mogelijk om operational technology (OT) samen te brengen en dit te integreren met IT-systemen (zoals CRM, ERP en BI) van een onderneming, en de streaming IoT-data te vertalen in zinvolle en bruikbare informatie.”

Partners

Software AG’s Apama Streaming Analytics helpt bij het creëren van actiegerichte inzichten door het correleren van de IoT-data aan gegevens in de bedrijfssystemen. IoT-data zijn vaak vluchtige meetgegevens met een beperkte houdbaarheid. Dit kan in real-time worden verrijkt met andere contextuele en historische gegevens uit de interne IT-systemen. Op basis van een reeks vooraf vastgelegde regels, kan vervolgens automatisch een actie of workflow worden gestart, alerts worden gegenereerd of via de ingebouwde integratie bus en API-gateway worden geïntegreerd met andere systemen of B2B-partners, zoals resellers.

Bernd Gross, CEO van Cumulocity: “We zijn erg enthousiast dat we als strategische partner van Software AG zijn geselecteerd. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tussen Software AG en Cumulocity onze industriële klanten verder zal helpen op het gebied van Internet of Things. De mogelijkheden van Software AG’s Digital Business Platform en Cumulocity’s vermogen om sensordata aan te boren, stelt bedrijven in staat om nieuwe businessmodellen te creëren, extra inkomsten te genereren en activiteiten als productontwikkeling, exploitatie en onderhoud te optimaliseren.”

Van oorsprong was Cumulocity onderdeel van Nokia Siemens Networks, een mobiele breedbandspecialist, waardoor het ervaring heeft met het managen van netwerken bestaande uit miljoenen mobiele apparaten op een betrouwbare, snel schaalbare en flexibele manier. De inzet van Cumulocity’s technologie voorkomt complexiteit en zorgt ervoor dat de voordelen van het Internet of Things snel, volledig en veilig kunnen worden benut door alle organisaties.

Jost concludeert: “We werken al langer dan een jaar samen met Cumulocity en bouwen aan een goede relatie gedreven door de vraag van onze gezamenlijke klanten. Cumulocity zorgt voor een leading edge integratie van IoT-apparatuur, die in combinatie met het Digital Business Platform resulteert in een effectief en robuust fundament voor IoT-implementaties.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!