Hogeschool Van Hall Larenstein kiest voor Tele2
24-10-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Hogeschool Van Hall Larenstein kiest voor Tele2

Van Hall Larenstein is een agrarische hogeschool die Nederlandse en internationale studenten opleidt. De onderwijsinstelling draagt met de opleidingen en onderzoeken bij aan impactrijke voedsel- en landbouwinnovaties. De inzet: een betere en duurzame wereld. Bij nationale en internationale vraagstukken werkt de meeste groene school van Nederland actief samen met andere onderwijs- en onderzoeksinstellingen, het bedrijfsleven en andere stakeholders. En dat allemaal op een praktische, creatieve en nuchtere manier en in contact met alle betrokkenen.

Vanuit twee locaties in Leeuwarden en Velp leveren iedere dag 4.500 studenten en 550 medewerkers een bijdrage aan een duurzame wereld. Dit doet Van Hall Larenstein zeker niet alleen. Samenwerking staat centraal in alles wat de hogeschool doet en de Nederlandse onderwijs- en kennisinstelling beperkt zich daarbij zeker niet tot de landsgrenzen. Bereikbaarheid speelt daarbij een belangrijke rol.

Zo min mogelijk apparatuur en technische kennis binnenshuis
Als organisatie kiest Van Hall Larenstein voor leveranciers waarmee nauw en effectief samengewerkt kan worden. Daarnaast streeft de hogeschool naar zoveel mogelijk dienstverlenende partnerships, zodat – in het geval van de IT en bedrijfscommunicatie – er zo min mogelijk apparatuur en technische kennis nodig is binnen de organisatie.

“Vanuit die visie zijn we bezig gegaan met zoveel mogelijk in de cloud onder te brengen,” vertelt Dominique Lemoine, IT-manager bij Van Hall Larenstein. ”We willen zaken uitbesteden zodat we ons kunnen focussen op onze kerntaken: onderwijs en onderzoek. Verder vinden wij het belangrijk dat we echt kunnen partneren met onze leveranciers, op ze kunnen bouwen en snel met ze kunnen schakelen. En we geloven er in dat dit het makkelijker en beter gaat met een partner van gelijke grootte als wij.”

Op weg naar volledig flexibel werken
De overstap naar de cloud past binnen de ambitie van Lemoine’s afdeling: het mogelijk maken van flexibel werken voor de complete organisatie. Logisch dus dat Van Hall Larenstein op zoek ging naar kwalitatieve diensten vanuit de cloud die te koppelen zijn met mobiele telefonieoplossingen.

Na een grondige evaluatie van verschillende marktpartijen, heeft de agrarische hogeschool gekozen voor een vast-mobiel integratieoplossing. Daarmee is Van Hall Larenstein een stap dichterbij het realiseren van flexibel werken voor de hele organisatie.

Docenten bereikbaar op 1 nummer
Lemoine legt uit: “Bereikbaarheid is cruciaal om de samenwerking met studenten en externe partijen te garanderen. Vast-mobiel integratie is een absolute vereiste voor ons. Onze docenten zijn naast het lesgeven vaak ook betrokken bij internationale onderzoeken. Omdat de docenten zich in klaslokalen, op onze beide locaties of in onderzoeksruimtes kunnen bevinden zijn ze vaak lastig te traceren. Door deze vast-mobieloplossing zijn docenten bereikbaar op 1 nummer en kunnen collega’s direct zien waar iemand is en weten of hij of zij gestoord kan worden.”

Beheer door eigen niet-technische medewerkers
Een belangrijk ander voordeel voor Van Hall Larenstein is dat het beheer van de telefoniecentrale nu kan worden gedaan vanuit de cloud en door de eigen medewerkers. “Het beheerplatform is eenvoudig in gebruik en overzichtelijk, waardoor werknemers die geen technische kennis hebben er ook snel mee aan de slag kunnen. En dat is precies waar we naar op zoek zijn: zo min mogelijk hardware en technische kennis binnen de organisatie.”

Een zorgeloze overstap door overstapservice Warm Welkom
De overstap verliep volgens planning en naar wens. “We zijn compleet ontzorgd met de overstapservice Warm Welkom. Er waren op iedere locatie 3 mensen aanwezig waar onze medewerkers terecht konden voor vragen en hulp rondom nieuwe simkaarten en het overzetten van adresboeken,” vertelt Lemoine.

Telefonie volledig uitbesteed
Voor haar vast-mobiel oplossing maakt Van Hall Larenstein gebruik van Hosted Voice en het 4G netwerk van Tele2. Lemoine is zeer content met de samenwerking met Tele2. “We hebben twee contactpersonen bij Tele2 en dat bevalt uitstekend. De communicatielijnen zijn kort en we kunnen snel schakelen. En dat is fijn aangezien we regelmatig vragen en verzoeken krijgen vanuit de organisatie die het liefst gisteren opgepakt hadden moeten worden. Tele2 is voor ons een partner aan wie we onze vaste en mobiele telefonie volledig uit handen geven.”

Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) is een Nederlandse instelling voor hoger beroepsonderwijs met vestigingen in Leeuwarden en Velp. De hogeschool biedt naast onderwijs waarin professionals opgeleid worden die bijdragen aan een duurzame en betere wereld, ook toegepast onderzoek.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom, case