Witold Kepinski - 24 oktober 2016

Ricoh Nederland CEO Mark Boelhouwer maakt plaats voor Raphaël Zaccardi

Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland, en Ricoh gaan per 1 januari 2017 uit elkaar. Mark Boelhouwer was sinds 2011 lid van de directie en stond vanaf begin 2013 aan het roer van de Nederlandse vestiging van het wereldwijde technologiebedrijf Ricoh.

Mark gaf succesvol leiding aan Ricoh’s ambitie om de leidende positie in print- en documentoplossingen te behouden en daarnaast naam en marktaandeel op te bouwen met nieuwe vormen van IT dienstverlening die andere, digitale manieren van werken ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is Communication Services. Onder druk van Nederlandse en Europese resultaten en mede als gevolg hiervan een verschil van inzicht in te maken keuzes en snelheid van implementatie, hebben Ricoh en Mark in goed overleg besloten uit elkaar te gaan.

Mark Boelhouwer: “Met een markt die ontzettend snel beweegt, zijn de omstandigheden waarin we opereren de afgelopen jaren sterk veranderd en uitdagender geworden. Die omstandigheden én ambities vragen om heldere keuzes. Over de invulling daarvan op korte- en lange termijn zitten we niet op één lijn. Dat maakt dat ons Europese hoofdkantoor en ik in goed overleg hebben besloten dat onze wegen zullen scheiden. Ik ga me de komende tijd richten op nieuwe kansen en mogelijkheden in mijn carrière. Maar, ik heb een groot Ricoh-hart en zal altijd ambassadeur blijven.”

Ricoh is Mark Boelhouwer erg erkentelijk voor zijn bijdrage aan het succes van het bedrijf, zowel in Nederland als tijdens de jaren dat hij voor Ricoh Americas werkte, en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

Per 1 november 2016 zal Raphaël Zaccardi de functie van CEO bij Ricoh Nederland overnemen. Zaccardi was hiervoor CEO bij Ricoh Zwitserland en eerder werkzaam in de directie bij Ricoh Frankrijk, en is daardoor goed bekend met de Ricoh organisatie en de uitdagingen van klanten. Mark blijft tot en met december betrokken bij de organisatie in het licht van overdrachtswerkzaamheden.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!