Redactie - 25 oktober 2016

Tech Data Maverick lanceert Logitech GROUP Kit

Tech Data Maverick lanceert Logitech GROUP Kit image

Maverick, Tech Data’s AV divisie heeft onlangs haar eerste collaboration meetingroom oplossing gelanceerd bestaande uit de Logitech GROUP Kit met Intel NUC. De Logitech GROUP Kit, die elke (vergader)ruimte in een enterprise-kwaliteit collaborative meetingroom verandert, zal in heel Europa door Maverick worden gedistribueerd.

De GROUP kit is speciaal geconfigureerd en goedgekeurd door Logitech en Intel en werkt goed onderling samen. De GROUP Kit bestaat uit een Logitech-GROUP ConferenceCam, Logitech Wireless Touch Keyboard K400 PLUS, Intel NUC, Intel Unite applicatie en Iluminari Quicklaunch SE.

Met een display en een internetverbinding als basis, is deze oplossing compatible met vrijwel alle PC gebaseerde video- en web conference-platformen die in meetingrooms beschikbaar zijn en waarmee een conference meeting wordt gecreëerd. "Klanten in heel Europa hebben behoefte aan een betaalbare oplossing die gemakkelijk te beheren en te implementeren is bij videoconferencing in meetingruimten", zegt John Howard, EMEA Director, Unified Communication and Collaboration bij Logitech. "Logitech en Intel hebben hun krachten gebundeld om op deze behoefte in te spelen met deze volledig geteste oplossing. De GROUP Kit is eenvoudig te implementeren en biedt een zeer betaalbare, enterprise-kwaliteit video en collaboration ervaring. We zijn blij te kunnen aankondigen dat Maverick als onze elite distributeur in EMEA, met dit pre-geconfigureerde systeem de markt zal gaan bedienen.

"Interactieve meetingrooms worden in snel tempo een noodzaak in het bedrijfsleven, vooral omdat het bedrijfsleven in rap tempo is veranderd in een global werkende wereld." voegt Jos van As, Business Unit manager Maverick Nederland toe. "De Logitech GROUP Kit met Intel NUC combineert prachtig de convergerende werelden van AV en IT om een oplossing voor bedrijven te bieden die zowel gemakkelijk te gebruiken is en naadloos past binnen de bestaande business infrastructuren. Het zal helpen om bedrijven van alle groottes in staat te stellen collaboratieve technologieën te omarmen om hun bedrijf te versterken."

"Door middel van een volledige integratie van de Intel NUC en Intel Unite applicatie in de Logitech GROUP Kit, biedt deze de klanten een eenvoudig te gebruiken collaboration ervaring. Dit is onderdeel van onze bredere visie voor slimme en verbonden meetingrooms aangedreven door onze Intel Core vPro processors ", vervolgt Tom Garrison, Vice President en General Manager van Intel Business Client producten.

De GROUP Kit is een multifunctioneel collaboration systeem dat zorgt voor kostenefficiëntie op het gebied van de switching kosten in verband met cloud-diensten in de vergaderzaal. Dit is mogelijk omdat het naadloos geïntegreerd kan worden in elke bestaande meetingroom en de kit vloeiend samenwerkt doordat de componenten specifiek op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast is de installatie zeer makkelijk uit te voeren.

Microsoft Windows 10 Pro biedt een vertrouwde gebruikerservaring en helpt IT- afdelingen om apparaten en apps te beheren. Het biedt ook enterprise-grade beveiligingsfuncties om essentiële informatie, die onder andere tijdens de conference worden gedeeld, te beschermen.

Ook opgenomen in de GROUP Kit is de Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus, die een lange levensduur van de batterij heeft, een draadloos bereik van maximaal 100 meter biedt en over een geïntegreerde touchpad beschikt. De Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus maakt het gemakkelijk om een videoconferentie te starten op elke plek in de kamer.

De Logitech GROUP Kit met Intel NUC is vanaf heden te bestellen bij Tech Data. Bezoek voor meer informatie: www.videoconferencekit.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!