Witold Kepinski - 25 oktober 2016

ALE tweakt verkoop en channel strategie in marktsegmenten

ALE, dat actief is onder de merknaam Alcatel-Lucent Enterprise, gaat vier regionale verkooporganisaties opzetten om de dienstverlening aan de partners, klanten en hun markten verder te verbeteren. ALE gaat zich daarvoor richten op specifieke marktsegmenten voor groei en versnelling van de overgang naar nieuwe bedrijfsmodellen.

De vier regio’s, Noord-Europa, Zuid-Europa, Asia-Pacific en Noord-Amerika, hebben ieder hun eigen gespecialiseerde team voor de sectorspecifieke strategie voor de verkoop, cloud en het verkoopkanaal, met ondersteuning door sales enablement en levering van diensten.

Rukmini Glanard komt ALE versterken als hoofd van de regio Noord-Europa die Noord-, Midden- en Oost-Europa, Rusland en Israël omvat. Zij heeft meer dan 17 jaar ervaring in de wereldwijde telecom en IT-industrie en bekleedde hiervoor leidinggevende functies bij bedrijven zoals Orange Business Services en Sita.

Branches

Binnen deze vier regionale verkooporganisaties wil ALE zijn benadering voor de hotelsector uitbreiden naar de sectoren gezondheidszorg, onderwijs, overheid en transport. Deze sectorbenadering levert specifieke oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke bedrijfsprocessen voor deze sectoren. "Of het nu gaat om publieke, private, hybride, op locatie, via cloud of gecombineerde oplossingen, tegenwoordig hebben bedrijven zeer veel keuze voor het verkrijgen van technologieën die hun doelstellingen voor de digitale transformatie ondersteunen”, aldus Matthieu Destot, de nieuwe Executive Vice President van Sales & Marketing bij ALE. "ALE werkt aan de opbouw van een gespecialiseerde wereldwijde verkooporganisatie voor Cloud Services die partners en klanten inzicht geeft in de manier waarop migratie naar de cloud hen kan helpen hun bedrijfsresultaten te verbeteren."

Naast de sector en cloud specialisatie komt een breder toegeruste organisatie voor kanaalverkopen met een nieuw ontwikkeld programma, dat mogelijkheden biedt voor specialisatie, training en meer kansen voor omzetgroei. ALE vereenvoudigt de manier waarop partners zakendoen met ALE en partners kunnen daarbij profiteren van nieuwe omzetbronnen op basis van op gebruik gebaseerde technologieën.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!