Witold Kepinski - 26 oktober 2016

De stand van de IT business in Nederland volgens Bert Landman

Tegenover de revolutie met smartphones, apps en Cloud-infrastructuren bij eindgebruikers staat een bedaarde ontwikkeling in bedrijfsapplicaties. De adoptie van de Cloud daar blijft achter, onder meer door de slechte kwaliteit van de complexe en verouderde applicatielandschappen.

In een rapport (53 pagina’s) “De stand van de IT business in Nederland” analyseert wetenschapper Bert Landman van het gelijknamige bureau Landman Consultancy de transformatie die de ICT sector sinds 2008-2010 doormaakt, productontwikkeling, rol van managed hosting, datacenters, de Cloud en bedrijfsapplicaties.

Landman signaleert licht mindere ICT bestedingen in 2010-2015, maar hij wil de markt gezien onderliggende dynamiek niet typeren als volwassen en stabiel. Er was een significante capaciteitsverbetering in infrastructuren tegen steeds lagere prijzen per eenheid en tegelijkertijd een spectaculaire opkomst van smartphones.

Het rapport geeft de CEO en CFO van elk IT bedrijf van betekenis een goed inzicht in de snel veranderende omgeving waarin deze ondernemers en managers opereren. Het rapport kan afzonderlijk besteld worden en is gratis beschikbaar voor abonnees van ame.nl

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!