Witold Kepinski - 27 oktober 2016

Microsoft breidt big data analytics portfolio uit

Microsoft wil via partners zijn klanten helpen hun bedrijf te transformeren door data om te zetten naar inzichten, en inzichten om te zetten naar acties. Daarom komen er nieuwe mogelijkheden voor meer toepassingen, omgevingen en gebruikers.

Tijdens de PASS Summit 2016 kondigde Microsoft een aantal nieuwe of verbeterde producten aan:

Azure Analysis Services: De capaciteiten van enterprise-grade BI semantic modeling, gecombineerd met de schaalbaarheid, flexibiliteit en managementvoordelen van de cloud. Azure Analysis Services helpt complexe data om te zetten in actiegerichte inzichten.

SQL Server 2016 DW Fast Track: Voorziet in flexibiliteit van oplossingen, geeft klanten de keuze uit technologieën van verschillende hardware-vendoren en maakt gebruik van de kernfunctionaliteiten van het besturingssysteem van Windows Server en van SQL Server om een optimaal presterende datawarehouse te bieden.

Data migration assistant: Maakt het voor klanten mogelijk om te upgraden naar een modern dataplatform door compatibiliteitsproblemen te herkennen die van invloed kunnen zijn op de databasesfunctionaliteit van de nieuwe versie van SQL Server.

Azure SQL Data Warehouse Expanded Free Trial: Klanten kunnen zich nu aanmelden voor een gratis proefperiode Azure SQL Data Warehouse. Daarmee krijgen ze een maand gratis toegang.

Microsoft Cognitive Toolkit (voorheen bekend als CNTK): Een gratis, eenvoudig te gebruiken, open-source, commercial-grade toolkit die deep-learning algoritmes traint om te leren als een mens. Hierover leest u meer in de blogpost over Microsoft Cognitive Toolkit.

Lees hier het interview Microsoft Advanced Analytics biedt self-service oplossingen

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!